MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
UTAKMICA SVIH UTAKMICA

Prvi put u karijeri sudi najveći derbi! Ništa se ne želi prepustiti slučaju, na Poljud stiže i glavni šef

Ove sezone dosudio je u dvije ligaške utakmice Hajduku čak četiri kaznena udarca
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 07. ožujak 2022. 16:22

Dario Bel glavni, Goran Pataki i Marjan Tomas pomoćni, Igor Pajač četvrti sudac, ulogu VAR-a imat će Tihomir Pejin, a AVAR-a Kruno Šarić. Tako izgleda sudačka garnitura za veliki derbi između Hajduka i Dinama, koji će se u subotu u Splitu odigrati s početkom u 18 sati.

Ante Vučemilović bit će delegat, dok će ulogu kontrolora imati šef sudaca Bruno Marić, koji očito ništa ne želi prepustiti slučaju, već s nastavlja s kontrolom svojih podređenih u derbijima. U veljači je u toj ulozi bio na sudarima Osijeka i Rijeke te Hajduka i Rijeke, a bio je kontrolor i na posljednjem dvoboju, jedinom dosad ove sezone, Dinama i Hajduka 5. prosinca prošle godine.

image
RONALD GORISC/CROPIX

Bel, 33-godišnji sudac iz Osijeka, prvi put u karijeri će suditi najveći hrvatski derbi. Dinamu je u prvenstvu sudio deset puta i Modri su pod njegovom arbitražom dobili čak devet utakmica uz samo jedan poraz i gol-razliku 25:5. Četiri pobjede protiv Gorice, tri protiv Istre 1961 uz jednu nad Cibalijom i Varaždinom, te poraz od Šibenika u Maksimiru 30. siječnja prošle godine upisao je Dinamo kad je sudio Bel.

No tih 90 posto pobjeda manje je od učinka koji Hajduk ima s Belom u ulozi glavnog suca. Šest puta Bel je sudio splitskom klubu u prvenstvu, šest puta Hajduk je trijumfirao. Prva tri ogleda Hajduk je odigrao kod kuće (Istra 1961 4:0, Inter 3:1, Slaven Belupo 2:0), sljedeća tri u gostima (Rijeka 1:0, Istra 1961 3:1, H. dragovoljac 3:0).

image
ANTE CIZMIC/CROPIX

Svih šest je dobio, gol-razlikom 16:2. Pridodamo li tim dvobojima i utakmice Hrvatskog kupa, Dinamo se penje na 91 % pobjeda, jer je prošle sezone svladao Ferdinandovac u gostima 7:1, dok se Hajduk ipak spušta na 89 posto, budući da ima pobjede kod Jalžabeta (6:0) i Lokomotive (6:3), ali i poraz od Gorice (0:3) u sezoni 2020./21.

Ove sezone sudio je Bel u dvije ligaške utakmice Hajduku čak četiri kaznena udarca, dva kod Istre 1961 i dva kod Hrvatskog dragovoljca. Sva četiri realizirao je Marko Livaja, koji je, eto, oba svoja ligaška hat-tricka u karijeri zabio baš kad je sudio Bel. Dinamu je dvaput sudio u prvenstvu u sezoni 2021./22., u dvije domaće pobjede protiv Gorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 22:01