Niko Sigur

 ŽELJKO HAJDINJAK/Cropix
VAŽNI POTEZI NA POLJUDU

Pukštas nije jedini, Hajduk još jednom ključnom igraču sprema novi ugovor

Niki Siguru ugovor također istječe 2025. godine, zbog čega je vodstvo kluba odlučilo reagirati na vrijeme
Piše: Antonio Juričić/SDObjavljeno: 22. studeni 2023. 15:29

Rokas Pukštas i Niko Sigur ključni su igrači Hajduka ove sezone, a s obzirom na to da je obojici ugovor istjecao 2025. (Amerikancu na zimu, a kanadskom Hrvatu na ljeto), vodstvo splitskog kluba odlučilo je reagirati na vrijeme i produžiti ugovore s njima, piše Slobodna Dalmacija.

Hajduk je objavio da je Pukštas potpisao novi ugovor do 2027., a kako neslužbeno doznajemo, klub sprema novi ugovor i za Sigura.

Amerikanac je već privukao pažnju mnogih europskih klubova, a u SAD-u ga vide kao legitimnog kandidata za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2026., koje će Amerikanci ugostiti zajedno s Meksikancima i Kanađanima.

Sigur je, s druge strane, umjesto kanadske A vrste za sada odabrao hrvatsku U21 reprezentaciju, u kojoj je redoviti starter. Ipak, s obzirom na to da nije riječ o seniorskoj reprezentaciji, Sigur se još uvijek ima vremena predomisliti.

- Trenutno sam igrač Hrvatskog nogometnog saveza za U21 ekipu i mislim da imam još vremena ako želim promijeniti odluku, ali trenutno ne razmišljam o tome. Ne kažem ni da će se to dogoditi, ni da se neće dogoditi, ali trenutno sam član mlade hrvatske reprezentacije i fokusiran sam samo na to. Nadam se ponovnom pozivu i za kvalifikacije za sljedeći Euro - objasnio je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju ovog ljeta.

Dodajmo i to da je 19-godišnji Sigur u rujnu ove godine potpisao ugovor s elitnom menadžerskom agencijom CAA Stellar, koja u svom portfelju ima mnoga poznata imena kao što su Eduardo Camavinga, Jack Grealish, Luke Shaw, Ben Chilwell, Presnel Kimpembe, Ruben Loftus-Cheek, Jordan Pickford...

Linker
19. svibanj 2024 08:30