Ivan Rakitić, Marko Livaja

 DAMIR KRAJAC Cropix
NA PRAGU ČUDESNE BROJKE

Rakitić sanja naslov prvaka i veliki uspjeh u Ligi prvaka: ‘Da mi je netko to rekao, mislio bih da je lud‘

‘San svakog igrača je igrati u Ligi prvaka. A ja sam je i osvojio i zabio gol u finalu‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. rujan 2024. 13:04

Ivan Rakitić je u razgovoru za Transfermarkt kazao kako još ne razmišlja o završetku karijere, kako mu je želja doći do stotog nastupa u Ligi prvaka, ali i otkrio za čim u velikoj karijeri najviše žali.

Na pitanje hoće li Hajduk biti zadnja stanica njegove karijere Rakitić nije dao konkretan odgovor.

- Ne želim govoriti o tome da se moja karijera polako bliži kraju... Ali dokle god osjećam leptiriće u trbuhu, zdrav sam i mogu držati korak što se tiče kondicije, definitivno želim nastaviti. Vidjet ćemo hoće li to biti još jedna, dvije, tri ili pet godina.

Nedostaju mu još samo tri utakmice da dosegne granicu od 100 utakmica u Ligi prvaka. Na pitanje hoćemo li ga opet vidjeti u elitnom nogometnom natjecanju nasmijao se.

- Nadam se! Jer to bi značilo i da sam s Hajdukom postao prvak. Složio bih se s tim. Ali ozbiljno, da mi je netko prije prve utakmice Lige prvaka rekao da ću se toliko približiti ovoj brojci, mislio bih da je lud. San svakog igrača je igrati u Ligi prvaka. A ja sam je i osvojio i zabio gol u finalu.

Priznao je kako i žali što nije igrao u Italiji.

- Nikada si neću oprostiti što nisam igrao u Serie A. Jako bih volio igrati u Italiji i često sam bio blizu toga, ali nažalost nikad se nije ostvarilo. To je šteta. Ali zaista mogu biti nevjerojatno ponosan na svoju karijeru. Malo po malo sam išao gore i gore, a svaka stanica mi je bila nevjerojatno važna.

Ni za jedan klub u karijeri nije igrao koliko za Sevillu, čak 323 utakmice...

- Ponekad se u životu dogode stvari na koje nemaš utjecaja. Kada sam 2011. stigao u Sevillu, nisam znao što očekivati, nisam znao ni riječi španjolskog. Ali od prvog sam dana imao pravu vezu sa svima: s upravom kluba, s navijačima, sa španjolskim nogometom. A i suprugu sam upoznao prvi dan. Mogu reći da se nisam rodio kao dječak iz Seville, ali ću kao takav umrijeti. Nevjerojatno sam ponosan što sam tada napravio ovaj korak. Sevilla je moj dom. Kada sam se vratio drugi puta bojao sam se ženi reći da me zvao tadašnji sportski direktor Monchi. Odmah bi spakirala kofere haha... Zato sam joj o tome rekao tek nekoliko tjedana kasnije, kada je sve bilo gotovo. Bilo mi je jasno da se opet želim vratiti. Stvarno sam želio osvojiti još jedan naslov s Jesúsom Navasom, a to smo ostvarili u Europskoj ligi 2023.

U karijeri je osvojio 17 trofeja, od čega 13 s Barcelonom, ali pokal u Ligi prvaka nije mu najdraži.

- Najvažniji trofej mi je Europska liga osvojena sa Sevillom 2014. Za mene je to bio svojevrsni skok na najvišu razinu u Europi. Nakon toga sam prešao u Barçu. Ali mislim da je moglo biti nekoliko naslova više, ili je gotovo trebalo biti - kazao je Rakitić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. rujan 2024 13:05