Ante Čizmić/Cropix
MOBILIZACIJA NA POLJUDU

Revolucionarni prijedlog bivšeg igrača Hajduka: ‘Napravite to i sljedeće sezone idemo po titulu‘

Bez obzira na loše predstave i kikseve, Leko se za okršaj sa Slavenom ne odriče nijednog igrača
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 18. ožujak 2023. 09:57

Nakon pobjede Hajduka u Gradskom vrtu od vitalnog značaja je osvajanje tri boda protiv Slaven Belupa, koji je - sudeći po dosadašnjoj bilanci kad su u pitanju utakmice na Poljudu - prava mušterija splitskog kluba.

Radi se o tome da je Hajduk na dosadašnjih 40 utakmica kao domaćin 30 puta svladao Slaven Belupo, uz devet neriješenih rezultata i jedan jedini poraz od 0-1 (trener Koprivničana bio je Tomislav Ivković).

No računalo se tako da će "bijeli" do bodova doći i na nekim prethodnim utakmicama pod vodstvom trenera Ivana Leke, najviše protiv Lokomotive, pa je Hajduk ubilježio čak četiri poraza na osam prvenstvenih utakmica. Zato je na Poljudu podignuta prava mobilizacija, posebno potaknuta sjajnim uspjehom juniora u Dortmundu. Pa je na dočeku juniora bila kompletna prva garnitura predvođena Markom Livajom.

- Ugledajte se na dicu - to je poruka navijača Hajduka sa svih strana. Ivan Pudar, nekadašnji vratar i trener "bijelih" (i drugih klubova), požurio je s originalnim prijedlogom:

- Neka ovi mladići dovrše posao u Europi, neka odrade kako valja zadatke na domaćoj sceni, pa da se onda dogodi jedan revolucionarni zaokret. A to je da se pored četiri juniora koji su do sada zaigrali u prvoj momčadi, mislim na Pukštasa, Capana, Vuškovića i Prpića, priključi njih još sedam, osam, pa da se proberu aktualni prvotimci, dovedu dva prava pojačanja te da u sljedećem prvenstvu krenemo u borbu za naslov.

image

Slavlje Hajdukovih juniora u Dortmundu

Vojko Bašić/Cropix

Što se tiče susreta s "farmaceutima", Leko je najavio kako se ne odriče niti jednog igrača, bez obzira na loše predstave i kikseve pojedinaca, pa će tako konkurirati i opravljeni Awaziem. Računa i na potpuno oporavljenog Emira Sahitija.

Linker
18. ožujak 2023 09:57