VOJKO BASIC Cropix
PRIPREME ZA UTAKMICU SEZONE

S Poljuda povukli očekivan potez, Hajduku bi za ključni europski ispit mogao pomoći važan igrač

Trener Splićana i dalje može sjediti na klupi, tako će biti sve dok se ne sastane Žalbena komisija
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. kolovoz 2023. 16:46

Trener Bijelih Ivan Leko poslao je u propisanom roku žalbu na kaznu od pet utakmica zabrane vođenja momčadi, koju mu je krajem prošlog mjeseca izrekla Disciplinska komisija HNS-a. Leko je kažnjen po prijavi suca Darija Bela zbog vrijeđanja koje je prethodilo isključenju na utakmici Superkupa s Dinamom u Maksimiru.

O Lekinom apelu odlučuje Žalbena komisija HNS-a, nakon čije odluke ćemo znati kada će trener Bijelih morati s tribina voditi momčad. Dok se ne sastane Žalbena komisija Kuće nogometa, Ivan Leko ima pravo sjediti na bijeloj klupi, baš kao što je bio protiv Dinama i Rijeke na početku nove sazone Hrvatske nogometne lige.

Sljedeća utakmica koju Hajduk igra u prvenstvu jest dvoboj sa Slavenom Belupom 13. kolovoza na Poljudu i ne bude li do tada odluke - Leko je na klupi. U protivnom, morat će na “alternativnu” poziciju.

Također, tri Hajdukova igrača su još uvijek “out”, ali jedan bi se ipak mogao vratiti za susret 3. pretkola Konferencijske lige.
Dino Mikanović trenira s ekipom već tjedan dana i očekuje se da će biti spreman za europsku premijeru, za razliku od Lukasa Grgića i Dominika Prpića, koji su tek krenuli s treningom nakon dva tjedna stanke uslijed zadobivene rupture mišića. Do europske premijere se pažljivo prati i oporavak Josipa Eleza, koji je protiv Rijeke bio u zapisniku, ali još nije upisao službenu utakmicu od ozljede koju je zadobio krajem listopada prošle godine.

Na oporavku je i dalje Hajdukov kapetan Lovre Kalinić, koji je na istoj utakmici s Lokomotivom u Kranjčevićevoj ulici prije devet mjeseci također zaradio tešku ozljedu. Protiv momčadi Rijeke u prethodnom je jadranskom derbiju pričuvni vratar bio 19-godišnji Toni Silić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 22:31