Koper - Hajduk

 Robert Matić/hajduk.hr
KIŠA POKVARILA SPEKTAKL

S tribina u Sloveniji odzvanjalo: ‘Ajmo, Bijeli!‘; Utakmicu Hajduka došao pogledati i veliki trener

Čuli bi se navijači i s ostalih tribina da su pokrivene, ovako su se stisli pod krov ispod sjevera i zapada
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. siječanj 2024. 22:38

Kiša je pokvarila priželjkivani spektakl u Kopru. Sipila je cijeli dan, da bi se onda snažna kišna zavjesa spustila na slovenski lučki grad neposredno prije početka dvoboja.

Da će uvjeti za igru biti uistinu zahtjevni mogli su hajdukovci spoznati i tijekom polusatnog putovanja od Umaga do Kopra, gdje ih je pratila magla kao da idu planinskim vrletima, a ne po mediteranskom kraju. Kad smo pred stadionom Kopra na lokalnom radiju začuli Dalmatino i njihovu uspješnicu Evo bura okreće, ponadali smo se da će nam se vrijeme možda i smilovati, ali nije to bio dan za nogomet. Hladno, kišno... zato svaka čast za onih 2000 najvjernijih ljubitelja "žoge", koji su došli pogledati ogled jesenskog prvaka HNL-a i trećeplasirane momčadi slovenske lige.

Na tribinama su očekivano prevladavali navijači Hajduka, pri izlasku Bijelih na kišom natopljenu Bonifiku s dviju tribina začulo se "ajmo, Bijeli!", a glasnu podršku su Splićani imali od prve minute. Čuli bi se navijači i s ostalih tribina da su pokrivene, ovako su se stisli pod krov ispod sjevera i zapada.

Sastali se predsjednik Jakobušić i Kek, svog Hajduka je došao vidjeti i legendarni Slovenac koji je nosio bijeli dres

U loži Bonifike Lukša Jakobušić i Matjaž Kek. Predsjednik Hajduka i izbornik nogometne reprezentacije Slovenije. Sastali su se, sad je to javni susret, prenosi Slobodna Dalmacija.

Dug se svojedobno kombiniralo da Jakobušić želi dovesti Keka za trenera Hajduka, govorilo se i da su se negdje tajno sasta(ja)li, ali to nije - da tako kažemo - nikad dokazano, ni do kraja prokazano.

Evo ih sada zajedno, Kek nije došao u Hajduk, ostao je izbornik Slovenije, ali je s guštom došao pogledati "bijele" u Koper, te se naći s predsjednikom "bijelih" Jakobušićem.

image

Ante Guberac, Brane Oblak i Lukša Jakobušić

Robert Matić/hajduk.hr

"Bijele" je došao pogledati i Brane Oblak, legendarni član "zlatne generacije", prvak s Hajdukom u sezoni 73/74, nije propustio priliku da pogleda Hajduk, a lani je bio i u Poljudu, prvi put poslije dugo vremena...

I evo ga sada s "bijelima" u Kopru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 21:33