Hoće li međusobni ogledi Dinama i Hajduka odlučivati o prvaku?

 MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
BORBA ZA PRVAKA

Sada je jasnije: Evo kada bi trebao biti odigran odgođeni derbi između Hajduka i Dinama

Utakmica se trebala igrati još u rujnu prošle godine, a sad bi mogla imati ključnu ulogu u lovu na titulu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. veljača 2022. 12:59

Nacionalno prvenstvo je “kipući lonac”. Vrije, kipti na sve strane. Konkurenti za naslov prvaka zgusnuti su kao sardine u konzervi, u nekoliko bodova. Slijede uskoro i veliki derbiji, okršaji koji bi mogli navijestiti rasplet sezone. Prvo su sljedećeg vikenda strašni okršaji Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu, te Hajduka i Rijeke na Poljudu.

Vidjet ćemo hoće li nakon njih biti nešto jasnija slika ili će se tek dodatno zamutiti. A onda, 12. ožujka u gradu pod Marjanom, na rasporedu je derbi svih derbija Hajduk - Dinamo. No, vječni derbi ima još jedan datum na Poljudu. Radi se o onom odgođenom ogledu 9. kola. Taj sudar, koji se prvobitno trebao dogoditi u rujnu, odgođen je jer je Dinamo iskoristio svoje pravo odgode zbog europske utakmice.

"Zaostala utakmica Hajduka i Dinama na Poljudu odigrat će se najkasnije u srijedu, 20. travnja. Može se odigrati i prije ako se dogovore klubovi i nositelj televizijskih prava prijenosa. Televiziju treba respektirati jer sve srijede prenosi Ligu prvaka. A taj 20. travnja je srijeda kad nema UEFA-inih natjecanja. Zato je ona krajnji termin kad će se odigrati ta utakmica. Moglo bi se i kasnije jer se po propozicijama utakmica može odigrati prije posljednja dva kola. Ali, sumnjam u ranije ili kasnije odigravanje. Uostalom, već je prva utakmica Hajduka i Dinama na Poljudu 12. ožujka, ne vjerujem da bi se svi skupa složili da odmah opet igraju. Dakle, ciljani termin jest 20. travanj. Najesen se nije moglo igrati jer smo rekli da nećemo ometati Dinamo dok igra Europu, to su se svi složili", kaže nam povjerenik natjecanja Josip Brezni.

Sukladno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama, a kojima se ograničavaju okupljanja radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19, na sportskim natjecanjima koja se održavaju na otvorenom prostoru može biti popunjeno najviše 40 posto kapaciteta stadiona. Takva mjera vrijedi do kraja veljače. Hoće li se to uskoro promijeniti? Jer, recimo, nema nikakve logike da se na raznim koncertima u zatvorenom prostoru pune dvorane, a nogomet se na otvorenom igra pred 40 posto kapaciteta. Povjerenik Brezni kaže da to ovisi isključivo o Nacionalnom stožeru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 18:46