Goran Milović

 JAKOV PRKIC/CROPIX
HAJDUKOV SAN

‘Samo da sad opet nešto ne zaseremo!‘; U Splitu se svi pribojavaju kletve bivšeg kapetana

Poslije nedjeljne utakmice stiže stanka od 14 dana, pa finiš, koji za Hajduka nije nimalo lagan
Piše: JL.Objavljeno: 12. studeni 2023. 11:51

Evo nam opet prilike da možda čak povećamo prednost u odnosu na Rijeku i Dinama - tako optimistično, što nije nerealno, računaju navijači Hajduka nadahnuti sjajnom igrom "bijelih" u prvom poluvremenu na derbiju u Osijeku.

Kad bi bilo po snovima "prgave familije" od 103.912 članova Hajduk će nastaviti berbu bodova protiv Varaždina, dok će na Rujevici Rijeka i Dinamo odigrati neriješeno, pa će splitski klub imati pet bodova prednosti u odnosu na Rijeku, a čak devet prema Dinamu.

Uz saznanja da bi Rijeka i Dinamo tek trebali odigrati zaostale utakmice, što će se dogoditi poslije zimske stanke.

- Samo da opet kao i do sada, kada nam je najviše potrebno, ne zaseremo - pribojavaju se svi na račun one kletve Gorana Milovića izrečene prije osam godina. Dakle u prigodi u kojoj Hajduk na Poljudu nije dobio Rijeku, već je doživio teški poraz (0-3), pa su se izjalovile prognoze da će Milović sa svojim drugarima Rijeci pobjeći na četiri, a Dinamu na pet bodova.

- Eto, ja sam zaključio karijeru, otišao sam u igračku mirovinu - rekao je 34-godišnji nekadašnji kapetan Hajduka Goran Milović. - Nadam da je i ta izreka otišla u nepovrat.

image

Goran Milović u Hajduku 2015.

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Milović će sa svojim šestogodišnjim sinčićem Dujom s istočne tribine Poljuda, kako to običava u posljednje vrijeme pratiti susret protiv Varaždina:

- Guštam s mojim Dujom, mali baš prati igru. Prošli put, ono kad smo izgubili od Osijeka gotovo se rasplakao. Uvjeren sam da igrači ovu priliku neće propustiti, a to kako će završiti dvoboj na Rujevici nije me briga. Ne volim kalkulacije, iznenađenja se događaju, treba ići utakmicu po utakmicu.

Tablica pokazuje kako Hajduk ima tri boda više od Rijeke, te sedam od Dinama, ali ona otkriva još jednu računicu, koja se ogleda u broju izgubljenih bodova. Tako i bi i u slučaju da u zaostalima utakmicama Rijeka pobjedi u Velikoj Gorici, kao i Dinamo one svoje dvije utakmice u Zagrebu, činjenica je da su ta tri kluba po bodovnim gubitcima praktično poravnati: do sada Hajduk i Rijeka po minus 12, Dinamo 13 bodova…

- E, ali ipak tek treba vidjeti hoće li Rijeka i Dinamo na zaostalim utakmicama proći pobjedonosno - zaključio je Goran Milović.

Poslije nedjeljne utakmice stiže stanka od 14 dana, pa finiš, koji za Hajduka nije nimalo lagan. Jer momčad Mislava Karoglana ima do zimske pauze tri gostovanja - protiv Istre 1961, Lokomotive i Dinama, dok je jednom domaćin protiv Gorice.

- Ne treba se zamarati što će i kako će biti. Prošlog siječnja bio sam s Olimpijom na pripremama u Istri, pa sam s drugim igračima otišao vidjeti Hajduka u Puli. Bio sam šokiran kad smo izgubili s 0-3, morao sam trpjeti i zadirkivanja suigrača. Zato, najprije Varaždin, pa priprema za finiš…

Linker
27. travanj 2024 08:42