ANTE CIZMIC Cropix
NEMOGUĆE OBJASNITI

Šarlija je za svoj UFC volej morao dobiti izravni crveni karton. Kako je moguće da je VAR soba to previdjela?

Neupitno je to bila najveća sudačka pogreška u dosadašnjem dijelu prvenstva
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. rujan 2023. 12:05

Dramatični okršaj između Hajduka i Istre 1961 (0:1) sudac Igor Pajač generalno je vodio solidno, ali u 90. minuti napravio je teško objašnjivu pogrešku. "Volej" s kojim je Hajdukov stoper Zvonimir Šarlija doslovno nokautirao Antu Ercega apsolutno je bio start za izravni crveni karton. Pajač je Šarliji pokazao žuti.

Pajača se još može donekle opravdati, jer je bio iza leđa Šarlije i Ercega i teško je mogao vidjeti način na koji je domaći stoper raspalio kopačkom po Ercegovom licu, ali nikako nam ne ide u glavu da VAR soba nije reagirala, jer jedna je kamera jasno pokazala koliko je neoprezan i snažan bio Šarlijin UFC udarac kopačkom, koji je odsjeo ravno na Ercegovom licu. Bio je to neoprezan, ali i opasan start iz najteže kategorije. To što Šarlija nije imao namjeru pogoditi suparnika u lice nimalo ne mijenja činjenicu da je zbog "brutalnog" starta morao odmah biti isključen.

VAR sudac Ivan Vučković morao je pozvati Pajača da vidi taj "nokaut", jer to nije bila sporna situacija, nego start zbog kojeg je neoprezni Šarlija odmah morao dobiti crveni karton. Neupitno je to bila najveća sudačka pogreška u dosadašnjem dijelu prvenstva. I pogreška koju je nemoguće objasniti.

Sretna okolnost za suce je to što su Puljani na kraju dobili utakmicu, jer da nisu imali bi apsolutno pravo biti jako ljuti zbog te situacije u kojoj je Ante Erceg mogao i daleko teže stradati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 11:27