BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
VJEROJATNI SASTAV BIJELIH

Sasvim drugačiji Hajduk napada Dinamo: Livaje nema, hit- igrač seli na klupu, bivši Vatreni od prve minute!

U polufinalu Kupa igra se jedna utakmica, jasno je da ćemo u Kranjčevićevoj i na Poljudu dobiti pobjednika
Piše: Jurica Radić/Davorin OlivariObjavljeno: 03. travanj 2024. 07:45

Ako je suditi prema najavi, Brekalo bi se trebao vratiti u startnu postavu Hajduka nakon mjesec dana, Pukštas i Diallo preseliti na klupu, a Nikola Kalinić povesti napad. Uglavnom su očekivane promjene za polufinale Kupa, budući da je bilo jasno kako trener Mislav Karoglan ne može s istim sastavom krenuti od prve minute. Zbog ozljeda, ali i forme pojedinaca, promjene su bile nužne.

Obrana je dobila iskusnog dirigenta Eleza kao korektora mladom Hrgoviću na lijevoj strani, u sredini su Sigur i Krovinović, kojima mora pomagati i Kleinheisler u defenzivnim zadacima. Kalik bi trebao čekati šansu s klupe nakon oporavka od ozljede aduktora mišića, a na krilima dva provjerena igrača, od kojih se najviše i očekuje u napretku izvedbe Bijelih - Brekalo i Sahiti. S iskusnima, može se reći, standardnim snagama, kreće Karoglan po finale Kupa.

image

Josip Brekalo i Nikola Kalinić

ANTE CIZMIC Cropix

Uzvrat finala Kupa kod bolje rangiranog kluba

Prva utakmica finala Hrvatskog kupa igra se 15. svibnja, uzvrat je na Dan državnosti 30. svibnja. Pravilo govori da je onaj klub, koji je bolje rangiran na temelju koeficijenta u Kupu, domaćin uzvratnog ogleda. Rijeka je ušla u tekuću sezonu kao momčad s najboljim koeficijentom, a od ostalih sudionika koji su i dalje u igri Hajduk je na drugom mjestu, Dinamo na trećem, a Lokomotiva je ukupno na petom, u ovom slučaju na četvrtom.

Dakle, ako Rijeka igra finale, druga utakmica i podizanje pobjedničkog pehara bit će na Rujevici 30. svibnja. Ukoliko prođe Lokomotiva, domaćin uzvrata bit će netko iz para Hajduk - Dinamo. To sa zanimanjem prati i izbornik Zlatko Dalić jer ima plan okupiti Vatrene 26. svibnja ili eventualno dan kasnije i potom pripreme za Euro odraditi u Rijeci. No, bude li Rujevica zauzeta utakmicom za Rabuzinovo Sunce, možda će morati nešto mijenjati...

U svakom slučaju, Vatreni 3. lipnja u Rijeci igraju prijateljsku utakmicu sa Sjevernom Makedonijom.

Produžetak, penali i šest zamjena igrača

U polufinalu Kupa igra se jedna utakmica, jasno je da ćemo u Kranjčevićevoj (Lokomotiva - Rijeka) i na Poljudu (Hajduk - Dinamo) dobiti pobjednika. Ukoliko susret ne bude riješen u 90 minuta, igrat će se produžetak 2 x 15 minuta. Kao što je i inače praksa, osim u nekim natjecanjima. Primjerice, u hrvatskom Superkupu se odmah izvode jedanaesterci. Ove srijede udarcima s bijele točke rješavat će se jedino ako rezultat bude neodlučen i nakon 120 minuta igre.

Treneri imaju pravo na pet zamjena, kao što je uobičajeno, a dođe li do produžetka moći će napraviti i šestu.

Linker
03. travanj 2024 10:29