Gennaro Gattuso
 

 DAMIR KRAJAC Cropix
SVAKE VEČERI

Scena s priprema govori sve o ‘Gattusu i Livaji‘: Hajdukovci trče samoinicijativno, evo tko ih predvodi

Nešto se promijenilo na ovim pripremama Hajduka, pokazuje to i odnos igrača otkad je tu novi šef
Piše: Toni RoićObjavljeno: 04. srpanj 2024. 23:24

Gennaro Gattuso svojim temperamentom i energijom nikoga ne može ostaviti ravnodušnim, a na treninzima i utakmicama vidi se da ulaže cijelog sebe u želji da pomogne svakom igraču i iz njega izvuče maksimum. Strog i pravedan, tako su o Talijanu govorili dok nije došao na klupu Splićana, a očito da su igrači Hajduka dobro shvatili što se od njih u pripremama traži. Toliko da samoinicijativno predvođeni kapetanom Markom Livajom navečer trče pokraj bledskog jezera, iako su prije toga obično iscrpljeni do krajnjih granica.

image

Marko Livaja protiv Radomlja

DAMIR KRAJAC Cropix

Poslije utakmice s Radomljem pred trojicu novinara izašao je i Zvonimir Šarlija, a i njegove riječi dale su potvrdu svega navedenog.

- Ako me pitate što od nas igrača traži trener Gennaro Gattuso, meni se čini da nam je trenutačno najbitnije uvesti taj mentalitet da radimo puno, da imamo disciplinu i znamo kako se odnositi prema nogometu, klubu, suigraču. Zahtjevi su veliki, ali apsolutno tako treba biti - kazao je Šarlija, koji se dotaknuo i potencijalne taktike.

- Po ovom što smo radili dosad, bit će i taktičkih promjena, a mi iz obrane ćemo preuzimati malo više rizika. Ipak, sve je na treneru i nije na meni da o tome previše pričam. Ima još dosta do prve utakmice da nam trener objasni što sve želi i kako ćemo izgledati na terenu - podvukao je Šarlija.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Kako je Hajduk odlučio zatvoriti za navijače utakmicu u trening kampu Radomlja, tek pedesetak gledatelja imalo je priliku pratiti dvoboj s tribina. Većina su bili domaći, uz predstavnike Uprave Hajduka i nekoliko njihovih gostiju. Desetak navijača Splićana, većinom mlađih i vjerojatno iz Radomlja i okolice, bilo je na sjevernoj ogradi izvan kampa jer im policija nije dozvolila ulaz, pa tako nije bilo uobičajenih fotografiranja s hajdukovcima.

Ipak, poslije dvoboja kao najveća zvijezda izdvojio se trener Gennaro Gattuso, s kojim su željeli fotografiju igrači Radomlja, njih više od deset stalo je u red kako bi imali uspomenu na utakmicu u kojoj su svladali Splićane predvođene slavnim Talijanom na klupi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. rujan 2024 15:25