Mario Vušković bi trebao ostati u HSV-u koji ga želi otkupiti od Hajduka

 BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
DOBAR POSAO U SPLITU

Sjajne vijesti za Hajduk uoči derbija, slavni njemački klub želi uzdanicu Bijelih, u blagajnu stižu milijuni

Prema pisanju njemačkog Bilda tamošnji drugoligaš HSV želi otkupiti talentiranog stopera
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 06. ožujak 2022. 13:23

Hajduk je na putu jako dobro zaraditi od posudbe 20-godišnjeg Marija Vuškovića u njemački HSV, može se zaključiti prema pisanju Bilda. Ljetos su mnogi ostali iznenađeni kad je Mindaugas Nikoličius pristao posuditi talentiranog stopera u redove nekada slavnog kluba, bivšeg europskog prvaka, ali sada tek drugoligaša.

Cijena je bila 600.000 eura uz mogućnost otkupa. U međuvremenu je Vušković odigrao petnaest utakmica u prvenstvu i još dvije u kupu, a s tom drugom je HSV zaradio dovoljno novaca da bi realizirao transfer Vuškovića od 3,5 milijuna eura. HSV je na jedanaesterce eliminirao Karlsruher i plasirao se u polufinale DFB Pokala, jedan od strijelaca s bijele točke bio je i Vušković.

Dok je u utrci za naslovom osvajača Kupa, dotle HSV još vjeruje da je u stanju izboriti povratak u elitni rang. Trenutno se nalaze na 5. mjestu sa 41 bodom, ispred su Nürnberg sa 42, Werder sa 45, te gradski rival St. Pauli i Darmstadt sa 47 bodova. Do kraja prvenstva je ostalo još devet utakmica, dva prvoplasirana idu direktno u Bundesligu, dok će treći razigravati sa 16. klubom iz prve lige. U subotu je HSV izgubio kod Nürnberga s 1:2, Vušković je odigrao cijelu utakmicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 09:04