ZELJKO HAJDINJAK Cropix
STIGLA POTVRDA

Sjajne vijesti za navijače Hajduka: Jedan od najjačih aduta potpisao novi ugovor sa splitskim klubom!

Bijeli su svim potencijalnim kupcima ovim potezom poslali jasnu poruku
Piše: SNObjavljeno: 22. studeni 2023. 11:51

Sjajne vijesti stižu za navijače Hajduka! Jedan od najjačih aduta momčadi Mislava Karoglana, 19-godišnji veznjak Rokas Pukštas produžio je suradnju sa splitskim klubom do lipnja 2027. godine.

Američki nogometaš litavskog porijekla već je neko vrijeme na meti brojnih europskih klubova, a Bijeli su svim potencijalnim kupcima ovim potezom poslali jasnu poruku.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Do sada je odigrao ukupno 36 službenih utakmica za Hajduk, od čega je 29 puta bio u početnom sastavu. Pri tom je postigao sedam pogodaka uz četiri asistencije. U aktualnoj sezoni odigrao je devet utakmica u kojima se tri puta upisao u strijelce, a jednom je asistirao za pogodak.

- Rokas je u našu Akademiju stigao 2020. godine putem talent skautinga te je od tada postigao veliki napredak u svim segmentima nogometne igre. Posjeduje iznimne kvalitete i to je razlog zašto smo ga već u proljetnom dijelu 2022. godine priključili prvoj momčadi. Član je U-20 reprezentacije SAD-a te U-23 Olimpijske reprezentacije SAD-a. Prema svim pokazateljima radi se o vrlo kvalitetnom te još uvijek razvojnom i vrlo perspektivnom mladom igraču. Moderan je profil centralnog i ofenzivnog (box to box) veznog igrača koji pokazuje sklonost postizanju golova. Kod njega je vidljiva značajna progresija kvalitete igre, a proces adaptacije na seniorsku razinu bio je kratak zbog njegovih igračkih i mentalnih karakteristika - istaknuo je ovom prilikom sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Rokasova obitelj doputovala je iz SAD-a kako bi prisustvovala ovom velikom trenutku. Na Poljud su stigli njegov otac Mindaugas, majka Živile i sestra Gabija.

- Odličan je osjećaj produžiti ugovor s ovim velikim klubom. Drago mi je što je i moja obitelj danas tu sa mnom, stvarno je ovo velika čast. Sretan sam zbog novog ugovora, ali sada je vrijeme za nastaviti s radom i fokusirati se na naše ciljeve u ovoj sezoni. Svima nam je cilj osvojiti prvenstvo i dat ćemo sve od sebe da to i učinimo - poručio je Pukštas.

Pukštas prema Transfermarktu trenutno vrijedi tri milijuna eura. U dresu prve momčadi Hajduka skupio je 35 nastupa te pritom upisao sedam pogodaka i tri asistencije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. srpanj 2024 11:45