Vojko Bašić/Cropix
GOST KOMENTATOR

Slavimo te mladiće, Hajduk je uspio! Budimir što prije treba preuzeti prvu momčad

Legendarni bivši vratar Bijelih Ivan Pudar za SN se osvrnuo na sjajan podvig juniora
Piše: Ivan PudarObjavljeno: 21. travanj 2023. 20:25

Slavimo te mladiće, Hajduk je uspio, juniori "bijelih" su u zanosnoj utakmici protiv Milana došli do zasluženog trijumfa, rezultat od 3:1 dovoljno svjedoči o superiornosti splitske momčadi. Može se zaključiti da su mladići trenera Marijana Budimira rasuli protivnike. I ne zaboravimo, postanimo svjesni vrijednosti te visoke pobjede, Milan ima momčad na račun mogućnosti svjetske selekcije, dok su naši isključivo domaća djeca.

Već sam u svojim komentarima istaknuo ulogu Marijana Budimira, trenera koji zaslužuje sva priznanja i koji može pretendirati da što prije preuzme prvu momčad Hajduka. To je bila utakmica u kojoj je došla do izražaja kompaktnost splitske momčadi, ali ipak su dvojica "bijelih" odskakali, junaci su bili vratar Borna Buljan i prvotimac Rokas Pukštas. I dok sam vjerovao u potencijal Pukštasa, on je djelovao poput nezadrživog tenka, dotle sam se sada uvjerio u iznimne kvalitete Buljana, oprostite mi na digresiji, ali sam njegove intervencije doživljavao kao svoje na početku karijere.

Odavno zaista se ne mogu sjetiti, kada sam posljednji put pratio jednu utakmicu Hajduka s toliko iščekivanja, nervoze i nade. E da, impresivno je koliko se navijača našeg kluba stiglo u Ženevu, iz Splita, Hrvatske i Europe. I to na jednu ipak juniorsku utakmicu bez obzira koliko je ona značajna. Ne mogu nego se nakloniti toj odanosti navijača "bijelih", imamo zaista izvanrednu podršku.

image

Marijan Budimir

Vojko Bašić/Cropix

Što se tiče igre Hajduk je bio bolji, nadmoćniji do 30. minute, izveli smo par obećavajućih akcija, nedostajao je onaj zadnji pas, dodavanje da se uspješno zaključi napad. U stvari najbolja je bila akcije Pukštasa, šteta da Antunović nije osjetio taj trenutak i brže se ubacio u prvi plan.

Ipak u finišu prvog dijela osjetila se sigurnost igrača Milana, njihovo vladanje loptom, tako da su više individualnim prodorima dovodili našu obrtanu u kritičnu poziciju. Ustvari, naši su se povukli, prisiljeni su formirati obranu, rekao bih previše blizu vratara Buljana. Kao da su se prigodom onog kornera u 29.minuti i udarca Cuence, poslije kojeg je vratar Hajduka spasio svoju mrežu, odjednom prepali…

U nastavku Hajduk je izveo maestralnu kombinaciju za vodstvo, bila je to kontra kao iz priručnika, prava matna mreža. Brajković je sjajno prošao po desnoj strani, Antunović je privukao pozornost obrane Milana, centaršut je otišao na drugu stativu, a osamljeni Jere Vrcić iz prve je, s osam metara, poslao loptu u mrežu za 1:0 za "bijele".

Od tada bi do izražaja trebala doći smirenost igre u obrani, jer su "Rossoneri" krenuli u nasrtaje. U više navrata mreža "bijelih" je bila u opasnosti, čak je Hrgović u jednom trenutku spriječio izjednačenje sa same gol crte.

Međutim, Hajduk je eto polučio i drugi gol, poslije kornera, Pukštas nas je odveo u finale. A onda je stigao i treći kao potvrda, djelo Hrgovića, on je sve sam izveo, oteo loptu i spretno iz blizine ćušnuo u mrežu… Talijanska momčad je smanjila prednost Hajduka, ali nije ugrozila sigurnu pobjedu.

Linker
06. svibanj 2024 00:09