Jedino je Marko Livaja odigrao više utakmica od Emira Sahitija u prošloj sezoni
 

 PAUN PAUNOVIC Cropix
BLIŽI SE RASTANAK

Slavni njemački klub želi dovesti jednog od ključnih igrača Hajduka, pregovori za napadača su već u tijeku?

Napadač Bijelih je prošle sezone bio jedan od ključnih igrača u osvajanju Kupa i drugog mjesta
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. lipanj 2022. 08:25

Hajduk je ove sezone ostao bez Nikole Katića i Ferra koji su se vratili u Rangerse i Benficu i Josipa Posavca koji je raskinuo ugovor s klubom, dok je u Split stigao Toni Borevković i u ponedjeljak se priključio ekipi na pripremama.

Dok Hajduk traži nova pojačanja za napad na naslov prvaka, njemački mediji pišu kako bi Splićani mogli ostati bez važne karike. Prema pisanju Hamburger Abendblatta njemački drugoligaš HSV želi dovesti napadača bijelih Emira Sahitija.

Slavni njemački sastav želi odmah dovesti 23-godišnjeg Kosovara, a pregovorili su navodno već u tijeku. Sahiti je s 39 nastupa prošle sezone odigrao važnu ulogu u Hajdukovom drugom mjestu i osvajanju Kupa, a jedini tko je igrao više od njega bio je Marko Livaja s 40 upisanih nastupa.

Sahiti je za Hajduk u tih 39 utakmica zabio sedam golova i upisao pet asistencija i tako pomogao bijelima da dođu do dugo čekanog trofeja u Kupu i drugog mjesta. HSV i Hajduk su u dobrim odnosima još od kad je iz Splita u Hamburg otišao Marijo Vušković koji je prvo posuđen Nijemcima, a kasnije i otkupljen za tri milijuna eura.

Hajduk će i svoju drugu pripremnu utakmicu igrati baš protiv HSV-a, a Sahiti bi tad već mogao debitirati za novi klub. Ostaje za vidjeti koliko će Nijemci novaca ponuditi Hajduku i pod kojim uvjetima žele dovesti mladog reprezentativca Kosova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 12:57