Detalj s utakmice Istre i Dinama

 GORAN SEBELIC/CROPIX
VAR SOBA

Slavnog Slovenca iziritirala utakmica Dinama: ‘Mi treneri zbog takvih stvari gubimo posao‘

U novom izdanju podcasta VAR soba u gostima nam je bio nekadašnji slovenski nogometaš, a sada trener Primož Gliha
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 21. listopad 2024. 16:01

SuperSport HNL se zakuhava, odigrano je i deseto kolo u kojem se Hajduk odvojio od Dinama i Rijeke na četiri boda razlike. Kolo su, dakle, obilježili kiksevi Dinama i Rijeke, ali opet se puno i pričalo o suđenju, posebnu na utakmici između Istra 1961 i Dinama gdje je Dario Bel imao prilično neujednačen kriterij što je naljutilo domaćina.

- Normalno je da te iritira kada nije isti kriterij za obje momčadi. No, tu se događa druga stvar - mi treneri gubimo posao zbog toga. To nije samo jedna nebitna situacija koja se dogodi na jednoj utakmici. Tebi ta utakmica može uništiti budućnost na klupi - komentirao je u novom izdanju podcasta VAR soba Primož Gliha, nekadašnji proslavljeni slovenski nogometaš, a aktualni trener.

- Problem je kriterij. Kada pogledate sve snimke s te utakmice ispada da nije bilo krucijalnih grešaka. Na kraju se radilo o jednom žutom kartonu kojeg je apsolutno trebao dobiti Raul Torrente. Kod nas od početaka HNL-a vlada veliko nepovjerenje prema sucima, a to su suci i sudačka komisija sami krivi. U trenutku kada Bel nije pokazao taj žuti karton sve se okrene - publika i domaća klupa vide Bela kao čovjeka koji pomaže Dinamu jer je minutu ili dvije pokazao žuti karton igraču Istre Keleru za istu stvar. Nakon toga nastaje totalni nered na utakmici - nadovezao se na priču o suđenju Davorin Olivari, novinar Sportskih novosti kojeg je iznenadilo Dinamovo posrtanje.

- Mislio sam da će Dinamo nastaviti pobjedničku seriju. Međutim, to se nije dogodilo i baš je nezgodno izgubio dva boda pred ključno gostovanje u Ligi prvaka protiv Salzburga. Svakako je kiks kada Dinamo odigra s Istrom 2:2.

Dinamo ove godine igra ‘toplo-hladno‘, veže nekoliko odličnih utakmica, ali onda slijede one u kojima izgleda dosta loše. Momčad ne izgleda stabilno iako su sve najveće zvijezde ovog ljeta ostale na Maksimiru.

image
GORAN SEBELIC Cropix

- Možda je to i loše jer su neki igrači zasićeni s ligom. Uvijek je neka kalkulacija u igri i onda ti pada motivacija. Najvažnija stvar u životu je da imaš visoki kontinuitet funkcioniranja. Tebi je obaveza dati sve od sebe na svakoj utakmici.

Sa slovenskim trenerom pričali smo i o stvarima koje nisu vezane za SuperSport HNL, a Gliha je u jednom trenutku istaknuo važnu stvar:

- Nogomet je postao malo kao košarka jer možeš mijenjati pet igrača, gotovo pola momčadi. To je strašan teret za onog trenera koji ne zna kombinirati. Postao je nenormalni sport u kojem ti kao trener možeš nevjerojatno utjecati na utakmicu. Isto tako, svlačionica danas je prava bomba. Nekad su vlast u svlačionici imali jedan-dva igrača. Danas svi igrači imaju svojeg aduta ili u menadžeru ili u direktoru ili u novinaru.

Što je još Primož Gliha komentirao o SuperSport HNL, a što o slovenskoj ligi i reprezentaciji koju vodi Matjaž Kek pogledajte u cijelom podcastu VAR soba:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. listopad 2024 16:36