Lukša Jakobušić i Matjaž Marinšek

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
POTPISAN UGOVOR

Slovenci postali Hajduk 2! ‘Probali smo s Liverpoolom, nije išlo. Ovo će biti magnet za naše mlade igrače‘

Svi smo mi gledali Velo misto i Slovence u Hajduku, i vaše uspjehe koji su nešto najbolje...‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. prosinac 2021. 17:43

Hajduk je pronašao svoj klub-partner u Sloveniji! Splićani i slovenski prvoligaš Radomlje potpisali su danas na Poljudu ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji u trajanju od šest godina sa opcijom "tri plus tri sezone".

Suradnja starta od siječnja kada pomoćnik sportskog direktora Hajduka, Andro Fistonić odlazi u Radomlje gdje će do ljeta imati ulogu sportskog direktora tog slovenskog prvoligaša. Planirano je da Hajduk daje minimum pet igrača u Radomlje, klub od kojeg u budućnosti žele napraviti slovenskog predstavnika za Europu, iako su trenutno posljednjeplasirani u prvoligaškom društvu.

- Jedna od strateških inicijativa je bilo pronalaženje kluba partnera i to smo realizirali u Radomlju. Vrijednosti koje mi njegujemo prepoznali smo u Radomlju, oni bi nam trebali pružiti platformu za razvoj naših mlađih igrača i struke. Baš sam sretan što smo našli taklvog partnera koji će od nas dobiti logistiku. Pritom smo se potrudili da Radomlje ima svoju neovisnost, ali na pogon Hajduka. Ovo je nastavak našeg procesa koji je započet ukidanjem B momčad - kazao je prilikom potpisa ugovora sa Radomljem predsjednik Hajduka, Lukša Jakobušić.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Ugovor je sa strane Radomlja potpisao predsjednik kluba, Matjaž Marinšek, koji je na Poljud stigao zajedno s direktorom Radomlja Metodom Cerarom.

- Nikome ne zamjeram što ne poznajete Radomlje, malo mjesto pored Ljubljane. Prirodno je da mi nađemo Hajduk, nego da Hajduk nađe Radomlje. Svi smo mi gledali Velo misto i Slovence u Hajduku, i vaše uspjehe koji su nešto najbolje što možemo biti u sportu. Zadovoljstvo mi je i čast potpisavanje ugovora, ovo može biti "win win " situacija za Hajduk i Radomlje. Ovo je početak nekog novog puta. Poklušali smo sa Liverpoolom, dvije godine je njihov predstavnik boravio u Radomlju, ali nismo se našli. Siguran sam da možemo sa Hajdukom biti magnet za mlade igrače. Što se tiče igrača koje bi trebali iz Hajduka je veznjak i bočni igrač - poručio je čelni čovjek Radomlja, Matjaž Marinšek.

Sportski direktor Hajduka, Mindaugas Nikoličius, objasnio je detalje poslovne suradnje.

- Imali smo nekoliko opcija u nekoliko zemalja, ali Slovenija nam najbolje odgovara i tamo u Radomlju već imamo našeg igrača Ivana Šarića. Želimo da Radomlje prvo ostane u ligi, a onda da igra europsko natjecanje. Imamo visoke ciljeve za Hajduk i za Radomlje - naglasio je Nikoličius.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. travanj 2024 02:11