Ivan Jurić

 FOTO: Cropix, Profimedia/ ILUSTRACIJA: SN
TEŽAK UDARAC ZA BIJELE

Šok na Poljudu, Jurić odustao od Hajduka! Predomislio se u posljednji trenutak

Odluka koja će uzdrmati Poljud do temelja, trebao je biti najjača karika kluba u novoj sezoni
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 10. lipanj 2024. 09:34

Novi veliki preokret na Poljudu - Ivan Jurić neće biti Hajdukov trener. Splićanin koji već godinama radi i živi u Italiji u posljednji se trenutak predomislio i odustao od dolaska u Hajduk. Težak je to udarac za predsjednika Bilića i sportskog direktora Kalinića, težak za kompletan Hajduk...

Jurić nije odustao zato što je Hajduk povukao neki krivi potez. Predsjednik Bilić je doduše malo brže mogao složiti sve stavke ugovora, Nadzorni odbor ga je mogao brže blagosloviti, ali nije problem bio u tome. Jurić je znao da je ugovor pripremljen točno po njegovim željama. O njemu je ovisilo na koliko će ga godina potpisati.

Hajduk je pristao na sve Jurićeve uvjete, od financijskih do onih koje je tražio u svlačionici. Nikola Kalinić mu je dao potpuno odriješene ruke po pitanju dovođenja igrača, kao i po pitanju igrača koje ne bi želio u svlačionici. Dobio je Jurić sve ovlasti na Poljudu, ali je ipak odustao. Samo on zna što se dogodilo i promijenilo u nedjelju navečer.

image
DANILO VIGO Nurphoto Via Afp

Je li se Jurić "ohladio" nakon što je pomno pogledao koje igrače ima na raspolaganju? Je li ga netko odgovorio od Hajduka, objasnivši mu koliko je već godinama nestabilan po pitanju trenera? Teško je proniknuti u Jurićeve razloge, ali znamo da su mu Igor Tudor i Ivan Leko veliki prijatelji te da je preko njih mogao puno prije proći sva pitanja koja su mu se činila sporna. Ovako je doveo Hajduk u jako tešku situaciju, ne pamtimo neku sličnu.

Ivan Jurić je poseban tip trenera, vrlo zatvoren, komunicira s uskim krugom ljudi i zato je teško proniknuti u razloge zbog kojih se predomislio. Hajduk bi s pripremama trebao krenuti 19. lipnja, a opet ga čeka nova utrka za trenerom. Znamo da je Kalinić potrošio prva tri izbora - Sousu, Gattusa i Jurića - te je pitanje ima li i četvrtog aduta u rukavu?

Kako god, Jurićeva odluka uzdrmat će Poljud do temelja. Trebao je biti najjača karika Hajduka u novoj sezoni, čovjek koji će donijeti moderne europske poglede, te velike promjene u svlačionicu i na teren. Umjesto toga, gurnuo je Hajduk u ozbiljne probleme i tko zna kakve će biti posljedice...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. lipanj 2024 10:13