DAMIR SKOMRLJ Cropix
REAKCIJA POBJEDNIKA

Sopić slavi vrh HNL-a: ‘Neka dečki pojedu juhicu kod mame, a onda totalna invazija!‘

Rijeka je pobjedom u Jadranskom derbiju zasjela na vrh ljestvice SuperSport HNL-a
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 07. listopad 2023. 20:46

Riječani će slaviti dugo u noć. Nogometaši Željka Sopića zaradili su vodeću poziciju tablice SuperSport HNL-a 1:0 pobjedom nad Hajdukom u 11. kolu domaćeg prvenstva. Niko Janković presudio je Jadranski derbi pogotkom iz kaznenog udarca (63.) kojeg je skrivio Filip Krovinović igranjem rukom u vlastitom kaznenom prostoru. Riječani sada broje 22 boda na vrhu ljestvice, dok je Hajduk na drugom mjestu s 21, a zatim slijedi Dinamo sa 16 te dvije utakmice manje.

Suprotstavljeni treneri Jadranskog derbija saželi su dojmove za Maxsport, pred čije je mikrofone prvi stao Željko Sopić.

- Mislim da smo od prve minute pokazali da idemo pobijediti, išli smo s puno ofenzivnih igrača i željeli pobjedu. Došla je nakon VAR odluke,treba biti realan, Hajduk je isto imao šanse. Ali zato Labrović brani,, a ne netko drugi. Tribine nam daju rijetko viđeni vjetar u leđa. Imali smo šansu Pašalića, bili bolja momčad, iako ne volim na taj način pričati.

Što kaže na prvo mjesto?

- Ima tu zaostalih utakmica, Dinamo ima dvije zaostale, a mi jednu. Prvenstvo je dugo, ovo je mala epizoda u jednom velikom filmu. Danas ćemo slaviti, a onda ću pustiti dčke doma da pojedu juhicu kod mame. Ne smeta me što nas ne vide kao prvake, znamo kakav je stav u svlačionici i to pokazujemo na terenu.

- Kad ekipa ima jednog Livaju ili Trajkovskog, to su igrači koji ni iz čega mogu zabiti gol. Morate zatvoriti utakmicu i podebljati obranu, znali smo kako će Hajduk igrati. Janković? Odigrao je vrhunsku utakmicu, ali mogao je pucati i Pjaca ili Ivanović. Veseli me gard koji smo imali i igru kakvu smo pokazali. Dečki su zaslužili slavlje, u srijedu krećemo trenirati i pripremamo se za Udinese u subotu. Zatim Pula i totalna invazija. S ovim navijačima ništa nije nedostižno. Dok sam ja tu, svaku utakmicu gledamo na pobjedu - zaokružio je Sopić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 00:49