Arhiva/Ivan Perišić i Ivan Rakitić protiv Turske u kvalifikacijama za SP 2018. godine

 RONALD GORSIC/CROPIX
REAKCIJE NA TRANSFER

Španjolci o Rakitiću: ‘Sada će se ujediniti sa svojim suigračem iz tisuću bitaka‘

Omiljeni Vatreni pojačat će konkurenciju u veznom redu Hajduka
Piše: SNObjavljeno: 18. srpanj 2024. 15:55

Ivan Rakitić uskoro će i službeno postati novi igrač Hajduka. Samo formalnost dijeli legendarnog Vatrenog od potpisa za Bijele, a sklopio je dogovor da će ostati u Splitu do 2026. godine.

Iako je imao sjajne uvjete u Al-Shababu (Saudijska Arabija) Rakitić se odlučio prijeći u Hajduk te će prvi put u karijeri zaigrati za neki hrvatski klub, a ovo mu je ujedno šesti klub u karijeri (Basel, Schalke, Sevilla, Barcelona, Al-Shabab, Hajduk). Ovo je vijest koja je odjeknula u nogometnom svijetu, pogotovo i u Španjolskoj gdje je ostavio duboki trag u Sevilli i Barceloni.

"Hajdukov projekt, u kojem će biti s Gattusom kao trenerom, uvjerio ga je da dođe kući. Također će se ponovno ujediniti s Perišićem, suigračem iz tisuću bitaka s hrvatskom reprezentacijom. Ovo će Rakitiću biti prvo iskustvo igranja u zemlji čije je boje odlučio braniti. Treba se prisjetiti da se rodio u Švicarskoj nakon što je njegova obitelj emigrirala zbog rata na Balkanu", piše As.

Omiljeni Vatreni pojačat će konkurenciju u veznom redu Hajduka te donijeti podosta iskustva u veznu liniju gdje ima puno mladih igrača, a tek će se pokazati hoće li Gattusu dobitna kombinacija biti upravo ovaj spoj mladosti i iskustva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. srpanj 2024 12:12