VOJKO BASIC Cropix
OBRANA KUPA I ČASTI

Spremaju se velike promjene u Hajduku: Pogledajte što bi se moglo dogoditi s udarnih 11 za novi sudar s Dinamom

O tituli prvaka više nitko ne priča, čekanje od 19 godina prešutno je upisano u 20
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. travanj 2024. 09:07

Hajduk je izgubio derbi i navijači su silno razočarani otišli na Uskrs. Kako i ne bi kada su do zadnjeg trenutka vjerovali da nije kraj, da će šampionski san živjeti i nakon Uskrsa.

Istina, još i nije kraj, “igra se dok matematika postoji”, reći će oni koji se ne mogu oprostiti od šampionskog sna. Ali, jasno je da su to priče s kojima se rijetki navijači mogu “hraniti”...

“Možemo se pozdraviti s titulom”, sukus je komentara navijača po društvenim mrežama nakon poraza u derbiju.

Prazni a ne ljuti

Jasno, uzburkane emocije ponude svega u blagdansko doba, ali zadržat ćemo se na pristojnom rječniku...

“Ne trebate nam čestitati Uskrs, čestitali ste u subotu navečer”.

Zato, bez obzira na to što je stadion rasprodan za polufinale Kupa u srijedu, ne očekuju se pune tribine. Prvenstveni derbi gledalo je 31.000 ljudi, ali nakon emotivnog pražnjenja navijača Bijelih nije realno kazati da će se u srijedu ponoviti ista slika. Navijači su čak više razočarani i prazni nego bijesni. O tituli prvaka više nitko ne priča, čekanje od 19 godina prešutno je upisano u 20. Optimizam više nije suputnik navijača Bijelih, premda se ne gubi nada za Kup. Trofej je uvijek trofej, ma koliko imao prizvuk utješnog, ali razočaranje nakon još jednog poraza u prvenstvu ne može se prikriti.

No, koliko god prošlosubotnji poraz bio neugodan i bolan, moraju se Bijeli okrenuti utakmici Kupa, pokušati u srijedu barem donekle potražiti iskupljenje za preduskršnji poraz. Što može trener Bijelih uraditi za Kup, kakve promjene napraviti?

Momčad mora doživjeti brzi redizajn, pritom promjene neće biti neznatne. Dapače, morat će strateg Bijelih posegnuti za većim izmjenama, u svakoj liniji izbaciti barem jednu najslabiju kariku. A negdje i više....

U obrani je definitivno Diallo out, nakon predstave u prvenstvu protiv Dinama nema kredita za Kup. Hrgović je lijevo, Moufi bi trebao ostati desno, a u stoperskom tandemu Šarlija i Elez. U nedjelju Šarlije nema zbog kartona u Rijeci, igrat će stoga Kup, a pritom bi Elezu na Rujevici partner u stoperskom tandemu trebao biti Prpić. Jasno, ukoliko se ne oporavi Uremović, kojeg zbog ozljede koljena nema već mjesec dana.

U sredini bi agresivnost i svježinu mogao pružiti Kalik umjesto Pukštasa. Već dulje vremena nije mladi Amerikanac u formi, vrijeme je da se prilika pruži konkurentima, prije svih agresivnijem Kaliku. U prednjoj liniji “špic” je Nikola Kalinić umjesto ozlijeđenog Livaje, lijevo je Kleinheisler, a desno Dajaku prije Sahitija, kojeg kao ni Pukštasa ne krasi velebna forma ovog proljeća.

Pet promjena smo naveli kao opciju za srijedu. Hajduk mora mijenjati, momčad koja je izgubila prošle subote sigurno neće dobiti novu priliku. Za spas sezone Karoglan treba pronaći najjače, najspremnije, igrače koji nisu “načeti” ozljedama i pritom vjeruju da se može dobiti. Takav profil prvotimca traži se za srijedu. Da bude tjelesno i mentalno spreman izboriti prolaz u finale Kupa.

MOGUĆI SASTAV (4-3-3)

L. Kalinić - Moufi, Šarlija, Elez, Hrgović - Kalik, Sigur, Krovinović - Dajaku, N. Kalinić, Kleinheisler

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. travanj 2024 09:51