DUJE KLARIC Cropix
OPASNOST OD INCIDENATA

Srbi u strahu zbog utakmice u Beogradu: ‘Torcida bi se nakon 30 godina mogla vratiti na Marakanu‘

Posljednjih godina se često na utakmicama Benfice mogu primjetiti obilježja Hajduka
Piše: SNObjavljeno: 02. rujan 2024. 19:43

Crvena zvezda je u playoffu Lige prvaka s ukupnih 3:2 svladala Bodø/Glimt i tako ušla u najelitnije nogometno klupsko natjecanje. Ligu prvaka će otvoriti na Marakani 19. rujna protiv Benfica, a taj susret podigao je dosta prašine u srpskim medijima.

Razlog za to je navijača skupina Benfice No Name Boys koja je sigurno jedna od najvatrenijih u Portugalu. Osim toga, gaje prijateljske odnose sa splitskom Torcidom zbog čega susjedni mediji spominju mogući povratak Torcide na Marakanu nakon više od 30 godina. Dvije grupe je zbližila tragedija koja se dogodila 1994. nakon utakmice Lige prvaka između Hajduka i Benfice na Poljudu.

Jedan kombi s nekoliko navijača Benfice, zbog nesretnog trenutka nepažnje i umora, je skrenuo s puta i sletio u provaliju gdje su svoje živote su izgubili tri navijača Benfice.

Nekoliko mjeseci nakon njihove smrti, grupa Torcidaša odlučila im je odati počast uputivši se kombijem u Lisabon. Tamo ih je ovacijama s tribina dočekalo pedesetak tisuća navijača na Estadio da Luzu.

"No, ono što zabrinjava jest da bi sada Torcida mogla stići u Beograd zajedno s navijačima Benfice na utakmicu sa Zvezdom, a znajući dosadašnju povijest događanja između navijača Zvezde i Hajduka postoji opasnost od incidenata. Čak i da Torcida kao skupina ne dođe organizirano, moglo bi se očekivati ​​da će doći podskupine ili određene skupine, kao i da će se neka njihova obilježja naći na tribinama navijača Benfice", piše Telegraf.

image
BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Posljednjih godina se često na utakmicama Benfice mogu primijetiti obilježja Hajduka, kao i na Poljudu lisabonskog kluba. Na utakmici Hajduka i Vitórije Guimarães su navijači Benfice i Hajduka dan prije utakmice radili nerede po gradu.

Do "sporne" utakmice je još dva tjedna, a treba vidjeti hoće li policija poduzeti dodatne mjere kako ne bi došlo do navijačkog obračuna u Beogradu.

Linker
05. rujan 2024 10:38