Mario Vušković je standardan u prvoj momčadi HSV-a

 ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Action Press/Shutterstock Editorial/Profimedia
PAO JE DOGOVOR

Stigla službena potvrda Hajduka: Kultni klub otkupio mladog Vatrenog! Nijemci tvrde: Na Poljud stižu milijuni!

Mladi stoper odlično se snašao i zadovoljio klub koji je iskoristio opciju otkupa
Piše: SNObjavljeno: 15. ožujak 2022. 12:37

Nogometni klub Hamburger SV iskoristio je opciju otkupa ugovora stopera Marija Vuškovića koji je krajem kolovoza otišao na posudbu u redove njemačkog kluba, potvrdila je oko podneva službena stranica Hajduka.

Vušković je vrlo brzo nakon dolaska u Njemačku postao standardan prvotimac HSV-a za kojeg je u aktualnoj sezoni odigrao ukupno 18 službenih utakmica.

Podsjetimo, HNK Hajduk i HSV postigli su dogovor o dvogodišnjoj posudbi mladog stopera s opcijom otkupa njegovog ugovora, a Mario je nakon samo pola sezone zadovoljio struku njemačkog drugoligaša koji se trenutno nalazi pri vrhu tablice i bori se za ulazak u Bundesligu.

Mario je za Hajduk odigrao ukupno 48 službenih utakmica, za prvu momčad debitirao je sa 17 godina, a čak 44 puta je bio starter. Pri tom je postigao i tri pogotka kojima je pridodao dvije asistencije. Posljednju utakmicu za Hajduk odigrao je u srpnju 2021. godine kada su Bijeli na Poljudu svladali Šibenik.

Sky Sport: Hajduku četiri milijuna eura

Vušković je s njemačkim klubom potpisao ugovor do 2025. godine, a Splićanima će na ime odšete navodno sjesti oko četiri milijuna eura, barem tako tvrdi Sky Sport.

Iako HSV ove godine ne igra najbolje, trenutno su na 7. mjestu 2. Bundeslige sa 7 bodova manje od mjesta koje vodi u prvoligaško društvo, šesterostruki prvak Njemačke je odlučio otkupiti Vuškovića koji se ustalio u udarnoj momčadi kluba te ove sezone odigrao 15 utakmica u drugoj njemačkoj ligi. HSV je ušao u polufinale Kupa Njemačke, za taj plasman dobili od Njemačkog nogometnog saveza 2 milijuna eura i dio tog novca uložili u otkup Vuškovića.

U cijeloj priči Sky Sporta se ističe i kako je Hajduk dao mali popust HSV-u. Razlog je taj što su se Nijemci odlučili već sada na otkup ugovora pa će HSV sada platiti nešto manji iznos od dogovorenih 3,8 milijuna eura. No, ukupna će se cijena popeti do 4 milijuna eura, a Hajduk ima i postotak od budućeg transfera Vuškovića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 08:56