Marko Livaja slavi na Rivi

 NIKOLA VILIC Cropix
VELIKI OPTIMIST

‘Stiglo je vrijeme Hajduka! Livaja je prvo ime lige, te priče o penalima potpuno su nepotrebne...‘

Član trofejne generacije Bijelih, čovjek koji je bio dio momčadi koja je igrala četvrtfinale LP
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 04. lipanj 2022. 15:50

Devet dugih godina trajala je trofejna suša Hajduka. No, kako svemu prije ili kasnije dođe kraj, tako je i splitski nogometni velikan osvajanjem Kupa u pobjedničkom stilu okončao sezonu koja bi se u budućnosti mogla pokazati kao prekretnica za buduće uspjehe momčadi s Poljuda.

Ne ide preko noći

Pobjeda nad Rijekom itekako je razveselila i bivšeg nogometaša Hajduka Darka Jozinovića, člana trofejne generacije Bijelih, koja se plasirala u četvrtfinale Lige prvaka i igrala protiv Ajaxa 1995.

- Kup je za mnoge navijače Hajduka možda utješna nagrada s obzirom na sve što se događalo u izuzetno zanimljivoj prvenstvenoj utrci, no za sve je potrebno vrijeme i strpljenje, te treba ići korak po korak jer se ništa ne može učiniti preko noći. Ovaj trofej velika je nagrada za sve u klubu koji je ponovo poprimio obrise nekadašnjeg Hajduka, kakvog svi pamtimo i kakvog ja pamtim iz svojih igračkih dana u bijelom dresu. Dolazak Lukše Jakobušića na čelo bio je pobjednički potez jer njegovim dolaskom stvoren je temelj za ovaj uspjeh. Sportski direktor Mindaugas Nikoličius i trener Valdas Dambrauskas također su ideja predsjednika Jakobušića i uvjeren sam da je ovo samo početak onoga što su navijači Hajduka dugo čekali - istaknuo je Jozinović.

Posebno podvukao značaj i učinak najboljeg igrača splitskog sastava Marka Livaje.

image

Darko Jozinović na klupi Cibalije

VLADO KOS Cropix

- Za mene je Livaja apsolutno prvo ime elitnog razreda hrvatskog nogometa u prošloj sezoni. Oni koji mu nisu skloni naravno da će potencirati broj dosuđenih jedanaesteraca za Hajduk koje je u pogotke pretvarao Livaja, ali to su potpuno nepotrebne usporedbe. Livaja je jednostavno dominirao svojom individualnom klasom, nije ga niti malo lako čuvati i to je glavni razlog za dosuđene jedanaesterce u korist Hajduka. Ostanak Livaje ključan je za daljnje ambicije - podvukao je Jozinović, koji je u proteklih sedam mjeseci obnašao ulogu sportskog direktora i trenera Cibalije.

No, za razliku od Hajduka, još jedna Jozinovićeva velika nogometna ljubav prolazila je kroz vrlo turbulentnu sezonu, koja je na kraju okončana na najbolji mogući način ostankom vinkovačkog nogometnog ponosa u Drugoj HNL.

- Ponosan sam na sve što sam zajedno s igračima i svojim glavnim pomoćnikom Tomislavom Bolarićem učinio do posljednjih šest kola. Najvažnije je da je Cibalija ostala u drugoligaškom društvu, a uvjeren sam da bi bilo tako i da sam ostao na klupi do kraja sezone. Na svom travnjaku bili smo nepobjedivi, a u gostima smo imali dosta peha i sudačke nepravde, svima je u sjećanju utakmica u Sesvetama, ali mogu samo reći da sam s predsjednikom Sesveta Perom Karatovićem izgladio sve nesporazume, a veliku podršku imao sam i od Ultrasa, koji su uvijek uz klub - razmišljanje je Jozinovića, kojem bi bilo nepravedno oduzeti barem dio zasluga što je Cibalija izbjegla selidbu u niži rang.

Korak naprijed

I za kraj...

- Kao što je za Cibaliju najvažnije da u novoj sezoni učini korak naprijed, tako je i za Hajduk stiglo vrijeme da bude apsolutno legitimni kandidat za osvajanje naslova prvaka - zaključio je Darko Jozinović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 11:49