Igor Štimac

 JOHN THYS/AFP
POVEĆALI UDIO

Štimac više nije dioničar Hajduka, oglasila se Torcida: ‘Naš neprijatelj, Igore odj**i‘

‘Ovom kupnjom dionica simbolično smo pokazali Torcidin prkos‘
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 30. ožujak 2023. 14:11

U Zagrebu je danas održana usmena javna dražba na kojoj je ponuđeno 2.000 (0,37%) dionica Hajduka, a koje je Naš Hajduk kupio za 123.600 eura te se popeo na 30,49% dionica kluba, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, navedeni paket dionica je bio u rukama Igora Štimca, čija je imovina radi neplaćenih dugova ovršena. Iznos koji je uplaćen za dionice ide izravno na račun vjerovnika.

Navijači su tako postali vlasnici novoga paketa dionica, koji uz povećanje vlasničkog udjela, ima i snažnu simboličku vrijednost.

- Kao i dosad pratili smo situaciju s dionicama Hajduka i iskoristili priliku da povećamo svoj vlasnički udio. Ovaj paket dionica manji je od onih koje smo prethodno kupovali, ali za navijače i članove Kluba ima veliku simboliku jer smo ovom kupovinom raskinuli i zadnju sponu Igora Štimca s Hajdukom uklonivši ga s liste dioničara Kluba. Riječ je o osobi koja je svojedobno prijetila Torcidi i koja je dugi niz godina sustavno blatila, vrijeđala, omalovažavala i izrugivala navijače te obezvrjeđivala ideju poštenog, transparentnog i članskog Hajduka, rekao je predsjednik Našeg Hajduka Dino Marković.

Ovo je trenutak za prisjetiti se generacija Torcide predvođenih pokojnim Pavom Grubišićem-Čabom, koji se prije gotovo dvadeset godina suočio sa Štimcem rekavši mu: “Evo ti čekić, pa sad mene udri! Ja sam vikao ‘Uprava odlazi‘ i jedan sam od onih koji radi tebe ne idu na stadion, ajde sad, udari mene, a ne momke iz Torcide koji nemaju niti dvadeset godina.”

- Ovom kupnjom dionica simbolično smo pokazali Torcidin prkos. Ne bi to bilo moguće da tisuće navijača i članova u prethodnim godinama nisu svojim donacijama dale ogroman doprinos da Hajduk postane i zauvijek ostane naš, članski klub. U periodu kada ubrzano privodimo kraju desetogodišnji projekt otkupa Hajdukovih dionica pozivamo sve navijače da se pridruže svojim donacijama, te da svoje ime u vječnosti zapišu uz Hajduk Za sva vrimena, naglasio je tajnik Našeg Hajduka Tomislav Milardović.

Nakon što je Štimac ostao bez dionica Hajduka, oglasila se Torcida. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Neprijatelj Torcide, oličenje svega što nismo željeli da naš Klub bude i simbol vremena za koje smo čvrsto odlučili da se neće ponoviti, utjelovljenje svega protiv čega smo se gotovo dva desetljeća borili. Onaj koji je navijače nazivao razbojnicima i žicarima, blatio i vrijeđao, a pri tome se nije libio šurovati s raznim polusvijetom, od danas više nije njegov dioničar!

Od čekića na stolu 2005. godine do današnje javne dražbe na kojoj smo kupili 2000 (0,37 %) dionica za 123.600 eura s kojima smo stigli do 30,49 % dionica Kluba vodilo nas je srce i vjera u Hajduk koji je pošten, transparentan i članski klub odnosno sve ono što kokošari, kriminalci, političari, mutikaše i njihova svita nisu željeli da bude.

Nismo odustali od svoga Kluba niti smo ga pustili strvinarima. Naše su namjere oduvijek iskrene i časne, s jedinim ciljem: uspješni Hajduk u rukama onih koji ga najviše vole - njegovih navijača.

O tvojim namjerama i ciljevima najviše govore poslovni “uspjesi”, ortaci i tvoji glasnogovornici, pa ti jedino možemo ponoviti: Igore, odj**i!"

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2023 04:24