JAKOV PRKIC Cropix
UOPĆE NEMA DILEME

Strahonja detaljno objasnio zašto je penal na Petkoviću: ‘To je ključni moment, ne pad Dinamovog igrača!‘

‘Ovdje nema borbe za loptu, nego isključivo namjera zaustavljanja igrača‘, tvrdi sudački ekspert.
Piše: SNObjavljeno: 23. listopad 2022. 21:38

Najveći hrvatski derbi u petak su na Poljudu odigrali Hajduk i Dinamo. Bijeli su dominirali prvim poluvremenom i došli do vodstva u 27. minuti kada je nečuvan u petercu ostao Marko Livaja.

Konačnih 1:1 postavio je Bruno Petković s bijele točke u 72. minuti. Upravo je o tome jedanaestercu bilo najviše riječi u raspravama koje su uslijedile nakon derbija.

Povelo se pitanje je li se VAR trebao uključiti i je li to uopće bio prekršaj za najstrožu kaznu.

Sudački ekspert Marijo Strahonja ovako je prokomentirao:

image

Marijo Strahonja

CROPIX Cropix

"Imao je kontrolu nad utakmicu, nije to bilo loše suđenje s obzirom na to da se radi o najvećem hrvatskom derbiju. U duelu Livaje i Šutala sve je bilo čisto, dogodila se tiha provjera i ispravno je dosuđeno. Je, kod duela Eleza i Perića bilo je elemenata za kazneni udarac. Jedna ‘bačva‘, hvatanje s obje ruke, tu su apsolutno elementi za javljanje VAR sobe jer sudac to nije mogao vidjeti. A Petković i Awaziem... Pajač je gledao centaršut i to je možda detalj zbog kojega ga nije mogao vidjeti. A zašto je prekršaj... Zato što je Awaziem imao namjeru zaustaviti igrača, a ne doći do posjeda lopte. Odmah mu stavlja ruke na prsa, dakle nije problem trenutak kada Petković pada nego što je prethodilo tome. Apsolutno je ovdje prekršaj. Ovdje nema borbe za loptu, nego isključivo namjera zaustavljanja igrača. Pajač je tu bio staložen, bio je samopouzdan i suđenje je bilo korektno."

image

Chidozie Awaziem, Dino Perić

ANTE CIZMIC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 23:35