Jakov Titlić u razgovoru s igračem Rudeša, Mateom Pavlovićem

 RONALD GORSIC Cropix
PO ZAVRŠETKU UTAKMICE

Strahonja o situaciji na Maksimiru: ‘Sudac se držao pravila, ali bilo bi humano da je drukčije postupio‘

Nogometaši Rudeša bili su nezadovoljni jer im sudac nije dozvoio da izvedu korner
Piše: SNObjavljeno: 10. prosinac 2023. 22:01

Utakmicu između Lokomotive i Hajduka sudio je Dario Bel, a Mario Strahonja je u HRT-ovoj emisiji Stadion istaknuo kako je uglavnom dobro sudio s padom koncentracije pred kraj utakmice. Sudački ekspert je komentirao i dvije sporne situacije. Prva se dogodila odmah na početku drugog dijela kada je Krovinović pao u šesnaestercu.

- Pustio je čvrstu igru i u tom kontekstu je donio dobru odluku - rekao je Strahonja te komentirao situaciju u 69. minuti kada je Hajduk još jedno tražio jedanaesterac nakon što je Kalik pao na rubu kaznenog udarca.

- Trebao je dosuditi prekršaj, a VAR je vjerojatno radio tihu analizu je li se sve dogodilo unutar ili van šesnaesterca. Da je procijenjeno da je bilo unutar pozvali bi suca, a za prekšaje van kaznenog udarca VAR se ne uključuje.

Utakmicu Gorica - Istra 1961 sudio je Mateo Erceg koji je Krešimira Krizmanića isključio već u 3. minuti.

- Radi se o izglednoj situaciji za postizanje pogotka i ovdje je sudac donio dobru odluku. Obrambeni igrač je pogriješio i zaslužio crveni karton - rekao je Strahonja.

Nogometaši Rudeša bunili su se zbog činjenice da sudac Jakov Titlić nije dozvolio izvođenje kornera jer je isteklo vrijeme sudačke nadoknade.

- Držao se isključivo pravila nogometne igre. U nogometu bi humano bilo da je dozvolio izvođenje tog kornera. Ja bih dozvolio - rekao je Strahonja koji je komentirao i start Nevistića na Lazarovu u toj posljednjoj akciji na utakmici.

- Vratar dolazi brže do lopte i logično je da će doći do sudara. U nogometu je u ovim situacijama vratar uvijek u prednosti.

Fran Jović nije odmah dosudio kazneni udarac za Varaždin nakon što je Kristijan Lovrić igrao rukom u živom zidu unutar 16 metara.

- Sudac je vjerojatno bio fokusiran na neke druge stvari pa je prvo dosudio korner, ali je VAR soba imala vrlo dobru reakciju pa je i on brzo promijenio odluku. Što se tiče duela na kraju utakmice nakon kojeg su u Osijeku tražili jedanaesterac sudac je bio vrlo dobro pozicioniran i dobro procijenio da igrači drže jedan drugoga i tu nema govora o kaznenom udarcu.

Što se tiče utakmice između Rijeke i Slaven Belupa Strahonja smatra kako je Duje Strukan propustio isključiti jednog igrača momčadi iz Koprivnice.

- Strukan je u 51. minuti dodijelio Pllani žuti karton, ali on je trebao biti isključen jer je velikom silinom neoprezno startao na nogu Pjace. Trebamo zaštiti igrače, a suci nekad trebaju prelomiti - snatra Strahonja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 21:33