BORIS KOVACEV Cropix
ANALIZA 23. HNL KOLA

Strahonja: ‘To nije kazneni udarac‘, Carević: ‘Nije mi jasno, doveo si igrača za poziciju koju ne koristiš‘

Fokus u emisiji Stadion bio je naravno na najvećem hrvatskom derbiju odigranom na Maksimiru
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 26. veljača 2023. 22:00

U HRT-ovoj emisiji Stadion nogometni trener Mario Carević i sudački ekspert Marijo Strahonja komentirali su netom odigrano 23. kolo Supersport HNL-a, a u fokusu je očekivano bio trijumf Dinama (4:0) u derbiju protiv Hajduka na Maksimiru.

- Ne znam što se događa, ali danas je Hajduk odigrao jako lošu utakmicu. Teško je bilo i treneru Leki danas posložiti ekipu zbog izostanaka. Melnjak je igrao lijevog stopera, Vušković koji je jučer navršio 16 godina, Ferro, prvi put je ovaj tercet igrao u obrani - započeo je Carević koji se nakon toga osvrnuo na pojačanja koje je Hajduk doveo ove zime. Augustin Anello koji je došao iz belgijskog drugoligaša Lommela, igrao je u derbiju do 69. minute, a onda je umjesto njega ušao Yassine Benrahou koji je do siječnja nosio dres francuskog Nimesa, također drugoligaša.

- Niti jedno od pojačanja mi se nije svidjelo. Doveo si Anella koji je krilni napadač, a ti uopće ne igraš s tom pozicijom na terenu - osvrnuo se Carević na prijelazni rok. Naravno, sve je to proces, treba ti vremena za prilagodbu na takav nogomet...

Marijo Strahonja s druge je strane bio bez opasne za glavnog suca ovog derbija, a osvrnuo se i na potencijalno spornu situaciju iz 49. minute kad je Ljubičić pao u kaznenom prostoru Hajduka.

- Dario Bel je odlično je sudio u ovoj utakmici. Poznat je po tome da pruža malo grublju igru, a opet opravdano dijeli kartone, kao što je to napravio Periću nakon jednog starta, tako i Mikanoviću. Što se pak kontakta Ljubičića tiče, on nikako ne spada u kategoriju za kazneni udarac jer je grublju igru, Bel dozvoljavao tijekom cijele utakmice. Odmah je govorom tijela bio siguran u svoju odluku, kratko je dozvolio VAR provjeru - podvukao je Strahonja, a nakon njega nadovezao se Carević koji je pohvalio Dinamo za njihovu izvednu pa posebno izdvojio:

- Prijašnji treneri Dinama tražili su od njega ono što je Petković napravio danas. Ima veliko značenje za ovu ekipu, traži asistenciju, razigrava, spušta lopte za suigrače, naravno da bi ja kao trener možda od njega tražio golove, ali on jednostavno uživa u tome kako igra. Govorio sam i ranije o Ivanušecu da je igrač koji mi se sviđa kako igra. Zamjerali smo da mu nedostaju golovi i asistencije, ali on je prošlo kolo u Varaždinu i sada u derbiju pokazao koliko je opasan.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

‘Ne pamtim da se ovo ikada dogodilo Hajduku u derbiju. Dva su velika problema bila jasno vidljiva‘. Tim riječima je Ilija Lončarević počeo analizu onoga što se događalo u nedjelju na Maksimiru u dvoboju između Dinama i Hajduka. Ostatak analize te utakmice, ali i svega onoga što se događalo u 23. kolu SuperSport HNL pogledajte u cijelom podcastu ‘VAR soba‘:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 14:34