Ivan Bebek

 RONALD GORSIC Cropix
REZULTATI ANALIZE

Sudačka komisija zaključila: Intervencija Ivana Bebeka iz VAR sobe bila je neutemeljena i neispravna

Glavni sudac bio je u pravu kada nije dosudio kazneni udarac, no problem je nastao u VAR sobi
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2023. 14:26

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza objavila je analizu suđenja u 9. kolu SuperSport HNL-a.

Analizirana samo jedna utakmica, ona Istre 1961 i Gorice (0:1) iza koje je bilo dosta repova, a Puljani predvođeni sportskim direktorom Sašom Bjelanovićem su iskazivali veliko nezadovoljstvo nakon nedosuđenog kaznenog udarca za domaćina.

Sudačka komisija je pak utvrdila kako je glavni sudac Fran Jović bio u pravu kada nije dosudio kazneni udarac za domaćina, ali je shodno tome i utvrđeno da je u VAR sobi internacionalac Ivan Bebek grubo pogriješio kada je glavnog arbitra pozvao da pogleda tu situaciju na VAR monitoru.

Evo što je sudačka komisija objavila o toj spornoj situaciji:

20. minuta: Incident u kaznenom prostoru Gorice nije prekršaj prema Pravilima nogometne igre. Neosporni kontakt koji je branič Gorice ostvario sa suparnikom nema utjecaj na sposobnost i kretnju suparnika te se sukladno Pravilima i u duhu pravila nogometa ne smatra kažnjivom radnjom koja je dostatna za donošenje tehničke mjere. KNS HNS-a intervenciju VAR suca smatra neutemeljenom i neispravnom. Procjenu suca nakon pregleda OFR snimke i ostanak na inicijalnoj odluci (udarac iz kuta) KNS HNS-a smatra ispravnom.

Jović je i nakon gledanja snimke odlučio ostati pri svojoj odluci.

Dodajmo i da se Komisija nije očitovala o situacijama na utakmici Hajduka i Lokomotive (1:0), kao ni o onima na utakmici Rudeša i Dinama (1:5).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 12:00