RONALD GORSIC Cropix
‘MODRI ĆE BITI PRVI‘

‘Sva događanja u Dinamu morala su ostaviti utjecaj na igrače, no jedna stvar je veliki plus za Modre‘

Branko Ivanković prokomentirao je utrku za naslov u HNL-u
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. ožujak 2024. 15:10

Novopečeni kineski izbornik Branko Ivanković dao je veliki intervju za Sportske novosti u kojem se, između ostalog, rado dotaknuo i hrvatskih tema, prvo je odgovorio na pitanje tko će osvojiti naslov prvaka.

- Neizvjesnost je velika. Rijeka je napravila prednost koja može biti odlučujuća. Svojom svježinom, mladošću, agresivnošću i ozračjem u momčadi i oko nje, uz podršku Armade, imaju veliku, veliku šansu, ali ja ipak mislim da će na kraju Dinamo biti prvi. Oni imaju najbolju momčad, imaju tu ‘grintu‘ velike momčadi koja se bori za prvaka i koja uvijek može dostići zaostatak. Tako da mislim da će Dinamo biti prvi, ali bit će vrlo zanimljivo i neizvjesno.

U subotu se igra ligaški derbi Hajduka i Dinama, kakva je vaša prognoza?

- Bit će to ključna utakmica za obje momčadi, jer onaj tko izgubi gotovo bih se usudio reći da otpada iz konkurencije za naslov prvaka.

Koji je uzrok Dinamovih problema ove sezone?

- Dinamo je izgubio neke od stožernih igrača. Osim toga, sva ta događanja u klubu morala su ostaviti određeni utjecaj na igrače, ali Dinamov veliki plus je strast i fanatizam navijača, što prošlih godina nije bilo u tolikoj mjeri izraženo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 11:00