Ferro u zagrljaju

 JAKOV PRKIC Cropix
OD FEŠTE DO UVREDA

Svađa koja je zapalila hajdučki puk: S Poljuda odgovorili na brutalne kritike ‘mangupu koji nije ni za Kaštela‘

Na vruću polemiku nadovezao se i Hajduk. Ne mogu na Poljudu dopustiti da se napada Lekin prvotimac
Piše: SNObjavljeno: 23. ožujak 2023. 11:42

Žustra nogometna polemika vodi se ovih dana u Splitu, i šire, a sve zbog velikog uspjeha Hajdukovih juniora u Ligi prvaka i jedne pomalo nespretne izjave Hajdukovog prvotimca.

Juniori Bijelih igrat će protiv Milana utakmicu generacije za prolaz u finale Lige prvaka, feštalo se na Poljudu žestoko već i nakon prolaska u polufinale, a Hajdukov portugalski stoper Ferro smatra da je sve to bilo malo pretjerano.

"Razgovarat ćemo s momcima. Normalno je da su uzbuđeni, trebaju proslaviti, ali imaju još dvije utakmice za postati prvaci Europe i moramo im objasniti da su ušli u polufinale, no još ništa nisu osvojili. To je isto kao što smo i mi u polufinalu Kupa protiv Slaven Belupa, ali nismo još ništa osvojili. No zaista mi je drago zbog tih mladih momaka, trebaju uživati u ova dva tjedna pauze. I mi i oni se možemo malo odmoriti", rekao je Portugalac nakon pobjede juniora protiv Borussije u Dortmundu i izazvao žestoku reakciju našeg legendarnog novinara Ede Pezzija.

"Boli me briga šta je on mislija, nije se ogradija od te izjave. On je reka šta je reka, pravi se mangup, doša je iz Portugala, a ne može igrat ni u Kaštelima, propa je svugdi, a dili lekcije našoj dici. Meni su ovi junori posli 15-16-17 godina vratili malo radosti, sad tu igraju "Mate, Jure, Šime", pogledaj imena, odnos prema utakmici, a šta sad on oće. Oni su na Final Fouru Lige prvaka u konkurenciji s bogatim klubovima, Borussija ima igrače iz šest-sedam zemalja. I onda dođe igrač Hajduka dilit takve lekcije. Umisto da bude podstrijek, ali on zna, brzo će ga neko od ovih juniora izbacit iz momčadi", rekao je jučer Pezzi za Slobodnu Dalmaciju.

I nije tu sve stalo. Na vruću hajdučku polemiku nadovezao se danas i sam Hajduk. Ne mogu na Poljudu dopustiti da se baš tako napada Lekin prvotimac pa je splitski klub na svom službenom Instagram profilu objavio fotografiju Ferra koji slavi i pokazuje srce, uz poruku na portugalskom:

- Jezik koji svi razumijemo.

Objavu Hajduka komentirao je i sam stoper, dodavši - dva srca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 23:45