Marko Livaja

 MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
SVI TV-DETALJI

Sve je spremno za spektakl na Maksimiru! Evo gdje pogledati prvi veliki derbi HR nogometne sezone

S novim kanalom stižu i nove navike za TV-gledatelje. Po svemu sudeći, neće ih biti teško usvojiti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2022. 08:38

Utakmicom Dinama i Hajduka za trofej pobjednika Superkupa i službeno će otpočeti nova sezona hrvatskog klupskog nogometa. Tjedan dana uoči otvaranja HNL-a dva najveća hrvatska kluba suprotstavit će se u izravnoj borbi za trofej. Pripreme su iza Modrih i Bilih, noge su teške, ali valja očekivati spektakularan dvoboj. Prije svega, zbog dosta velikih promjena koje su zadesile obje svlačionice.

Dinamo će s novim igračima, ponajprije u licima Drmića i Ljubičića koji bi trebali zaigrati i večeras biti favorit, no Hajduku se ne može osporiti da će s već provjerenim kadrom jurnuti po pobjedu od prve minute. Livaja, Nikola i Lovre Kalinić, Krovinović i društvo na strani gostiju također jamče izuzetnu kvalitetu...

No, s navijačke strane, očekuje se još jedna - velika utakmica. Jedan dio Torcide prema Zagrebu će u 9.40 ujutro krenuti Bilim vlakom, a ostatak, negdje oko 1.500 navijača Hajduka krenut će put Zagreba autocestom. Dinamovih navijača trebalo bi biti i više od 15.000.

No, za sve one koji ne budu na Maksimiru, postoje novosti glede televizijskog prijenosa dvoboja. Poznato je, novi vlasnik TV-prava za prenošenje hrvatskog klupskog nogometa u globalu je Hrvatski Telekom. Ta je kuća za novu eru lansirala i dva nova kanala na svojim platformama - MAXtvu, Iskonu i EVO TV-u. Riječ je o kanalima MaxSport 1 i MaxSport 2.

Dakle, današnji derbi Dinama i Hajduka moći će se pogledati na kanalu MaxSport 1. On je dostupan svim korisnicima usluge MAXtv već u osnovnom paketu, a može ga se naći na 12. kanalu, odmah nakon svih nacionalnih TV-postaja. Korisnici usluge MAXtv putem satelita MaxSport 1 mogu naći na 34. kanalu, no moraju imati aktiviran Osnovni extra paket. Superkup se može pogledati i putem mobilnog uređaja ili pametnog telefona, budući da je svim korisnicima usluge MaxTv To Go dostupan već u osnovnom paketu.

Kad je riječ o korisnicima Iskon TV-a, kanali MaxSport 1 i 2 dostupni su samo u ponudi "Uzmi sve" koja uključuje sve TV-pakete po cijeni od 160 kuna. Korisnici EVOtv-a, ukoliko žele pogledati današnji sraz Dinama i Hajduka moraju imati aktiviran paket "Imam sve" koji uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca stoji 159 kuna. Njima pak kanal MaxSport 2, barem trenutno, još nije dostupan.

Na svim ostalim TV-platformama koje su u ponudi na hrvatskom tržištu poput A1, Optime, Telemacha i ostalih, kanali MaxSport 1 i 2 nisu dostupni. Napomenimo i to da će uvodna emisija s Rajkom Magićem i Marijom Cvitanovićem u ulogama stručnih komentatora početi u 19 sati.

Kako i gdje pogledati Superkup?

Dinamo - Hajduk (od 20 sati, kanal MaxSport 1)

MAXtv (zemaljski): Osnovni paket, kanal 12.

MAXtv (satelitski): Osnovni extra paket, kanal 34.

Iskon TV: Aktivirana ponuda "Uzmi sve", kanal 318.

EVOtv: Aktiviran "Imam sve paket", kanal 406.

A1, Total TV, Telemach, Optima TV i ostale TV-platforme: Nedostupno

Linker
19. travanj 2024 14:48