Bruno Petković i Martin Baturina

 GORAN MEHKEK Cropix
PIŠE MARIO CVITANOVIĆ

Sve se vidjelo kad su izašli Petković, Ivanušec i Mišić, u petak ćete gledati sasvim drugačiju utakmicu

Hajduk? Livaji treba njegov Baturina, igrač koji će raditi ono što Baturina radi s Petkovićem
Piše: Mario CvitanovićObjavljeno: 16. srpanj 2023. 23:19

Dinamo je osvojio trofej, ali odigrao je malo ispod očekivanja. Nedostajalo mu je svježine, brzine reakcije, bio je težak, statičan, možda zbog jakih treninga o kojima je govorio Igor Bišćan. Još jednom se vidjelo koliko ovisi o Bruni Petkoviću i Martinu Baturini, što znači kad dvojica igrača naprave razliku. Dinamo će za ambicije kakve ima trebati nuditi više u igračkom smislu, ali i imati više širine jer dobro bi došao neki kapitalac, pogotovo što je jasno da nemaju alternativu za Petkovića, dogodi li se da ode. Ulazak u zadnju godinu ugovora s krucijalnim igračima nije preporučljiv.

Hajduk je bio konkurentan, ali ništa više od toga, daleko je to od onoga što Bijeli traže. Međutim, njihove tri šanse koje su imali za Dinamo je malo previše ako ga gledamo iz perspektive Lige prvaka.

image

Mario Cvitanović

NIKSA STIPANICEV Cropix

Bišćan ima jedanaestoricu koja je jaka i kvalitetna, no pitanje je kako će funkcionirati ako ne osnaži kadar jer igrat će dvije utakmice tjedno. Ne znam imaju li riješena pojačanja, međutim trebaju im. Vidjelo se kod izlazaka Petkovića, Ivanušeca i Mišića da igrači koji su ušli nisu ista razina.

Jako nas zanima odgovor na pitanje što će biti napuste li momčad neki od nositelja igre. Livaković je bio među ključnim igračima svih velikih uspjeha, skidao je po tri-četiri velike šanse u takvim utakmicama. Tko će braniti umjesto njega? Jesu li to Nevistić ili Zagorac koji dugo nisu imali ozbiljnu minutažu te će s njima preuzeti rizik ili će dovesti trećega? Nisam siguran da se Livakovića može na pravi način nadomjestiti. Jednako je i ako ode Josip Šutalo. Ne vidim da za njega postoji alternativa u ovom rosteru.

Za najavu prvenstva još je rano. Utakmica u petak bit će bitno drugačija, Hajduk je tražio ekipnu igru, no u sljedećem susretu na terenu će biti Marko Livaja, a vidi se da opet jako puno o njemu ovise. Još je sve u oblaku, ništa se nije iskristaliziralo. Hajduk mora tražiti dodatne igrače prema naprijed jer je dosta sterilan. Treba mu njegov Baturina koji će s Livajom raditi ono što Martin radi s Petkovićem.

Linker
29. travanj 2024 12:23