Miro Gabela/Hajduk.hr
WUNDERKID NA POLJUDU

Svi pričaju o novom čudu u Hajduku: Ljevak je, zabija kao od šale, a otac mu je bio plemenita ‘desetka‘

Čim je priključen treninzima prve momčadi, Bruno Durdov postao je najveća priča
Piše: SNObjavljeno: 17. studeni 2023. 11:57

Tko je Bruno Durdov? Mladi nogometaš Hajduka o kojem svi pričaju. Već prije nekoliko mjeseci počelo se šuškati o mladiću lijeve noge koji nemilo zabija u kadetskoj ligi, novom velikom talentu iz podmlatka Bijelih. A kad je u četvrtak Bruno priključen treninzima prve, seniorske momčadi splitskog kluba, definitivno je postao priča dana, piše Slobodna Dalmacija.

Mladi Durdov, 11. prosinca će napuniti tek 16 godina, ima nogometne gene. Ne fali mu ih. Otac Mate bio je igrač "plemenitog kova", veznjak, prava desetka. Centaršut s očima, na trepavicu, njegovi slobodnjaci bili su "pola gola". Kao mladi novinar pratio sam njegovu karijeru tamo sredinom devedesetih, nižu ocjenu od sedmice nikada nije dobio.

Mate je iz Kaštel Sućurca, samim time logično je da je krenuo iz Jadrana. Poslije ga je put vodio po brojnim klubovima, nosio je dres Vala i gomiličkog GOŠK-a, pa Solina, Mosora, Trogira, bilo je tu i avantura po Hercegovini (Ljubuški...). Mate Durdov je bio igrač za kojega su svi znali.

Bruno je Matin sin. Treći, najmlađi. Najstariji Toni je diplomirani farmaceut, srednji Marino studira politologiju i novinarstvo u Zagrebu, obojica su igrala nogomet, ali su se "dali u škole". I kako onda Bruno neće biti nogometaš pored takvog oca i starije braće? Mate i tri sina, svi nogometaši. S tim da je Bruno drugi razred srednje škole: kako stvari stoje, prije će biti nogometni profesionalac nego što će na fakultet. Ali nikad ne znaš što život nosi.

Durdovi su prošle godine iz Sućurca preselili u obiteljsku kuću u Kaštel Lukšić. I dalje su Kaštelani.

Bruno je, za razliku od oca Mate, kopačke prvi put navukao u GOŠK-u iz Gomilice, ali je vrlo brzo, već u dobi od devet i po godina, bio prepoznat od skauta Hajduka kao veliki talent i preseljen u Poljud. I tu je već skoro sedam godina. Lijeva noga, brz, sjajne tehnike, eksplozivan, zapeo je za oko svima koji prate mlađe uzraste. A gdje neće, s osam golova prvi je strijelac kadetske lige, mladi je U17 reprezentativac, od jučer i prvotimac Hajduka, premda za sada samo na treninzima.

Ali ostat će upisano da je s 15 godina i nešto mjeseci već priključen prvoj momčadi. Broj sedam na leđima. Na koga vas to asocira?

Linker
17. studeni 2023 11:57