VOJKO BASIC Cropix
NAKLONILI SE NAVIJAČIMA

Talijani nakon ispadanja Milana iz Lige prvaka: ‘Hajduk je prema finalu gurnulo 17 tisuća hrvatskih fanatika‘

Hajdukovci su napravili najveći rezultat u juniorskoj kategoriji u povijesti hrvatskoga nogometa
Piše: SNObjavljeno: 22. travanj 2023. 08:08

Juniori Hajduka plasirali su se u finale UEFA Lige prvaka mladih nakon što su u polufinalu u Ženevi svladali Milan (3:1). Bila je to prava rapsodija mladih nada Hajduka protiv talijanske momčadi, ali vremena za odmor nema, već u ponedjeljak će igrati za naslov s vršnjacima iz nizozemskog AZ Alkmaara.

Hajdukovci su tako napravili najveći rezultat u juniorskoj kategoriji u povijesti hrvatskoga nogometa i još su jednu utakmicu udaljeni od trofeja pobjednika Lige prvaka mladih. Izabranici Marijana Budimira odigrali su zrelo, a u drugom poluvremenu i furiozno jer su postigli čak tri gola u samo 25 minuta, nošeni podrškom nekoliko tisuća svojih navijača na stadionu u Ženevi.

image
VOJKO BASIC Cropix

Poseban dio u tekstu pod naslovom ‘Nesreća i naivnost uzeli Milanu finale, u koje je Hajduk gurnulo 17 tisuća navijača‘, Gazzeta je posvetila upravo fanovima koji su napravili totalnu ludnicu na tribinama.

- 17 tisuća hrvatskih fanatika gurnulo je Hajduk prema finalu. Vrcić je zabio za vodstvo, El Hilali je potom umalo izjednačio, ali umjesto gola je pogodio Buljana. Mogao je i Cuenca zabiti u 60. minuti, ali je njegov udarac zaustavljen na gol-liniji, a onda je Hajduk to sve kaznio. Prvo Pukstas glavom, a onda i Hrgović šest minuta kasnije. Zeroli je smanjio sedam minuta prije kraja, nakon čega je krenuo juriš Milana, ali ostalo je premalo vremena.‘

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 07:04