ALESSIO MARINI Nurphoto Via Afp
PRESUDNO RAZDOBLJE

Talijanski novinar direktno pitao Kalinića je li mu ovo posljednji gol za Veronu, evo kako je odgovorio

Pronađu li Talijani nekog zanimljivog napadača, sigurno bi Kaliniću otvorili vrata povratka
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. siječanj 2022. 09:17

Nikola Kalinić majstorski je zabio pogodak za pobjedu Verone protiv Bologne. Golgterski, sa pravim osjećajem za ulazak u prostor gdje je s peterca loptu Lasagne pospremio u mrežu u posljednjim minutama dvoboja.

Na Bentegodiju se slavilo zahvaljujući spretnosti centarfora iz Solina, međutim jedno je pitanje ostalo u zraku.

Je li ovo Vaš zadnji pogodak u dresu Verone, direktno je Kalinića upitao TV reporter stream servisa u komentaru utakmice.

- Ništa još ne znam u ovom trenutku, vidjet ćemo – zagonetno je odgovorio Kalinić.

Vraća li se u Hajduk, to je tema o kojoj se priča mjesecima, a posebno je postala zanimljiva u posljednjih mjesec dana. Pogodak u dresu Verone za pobjedu nad Bolognom zaista bi mogao biti zadnji. I bio bi zadnji da se samo Kalinića pita, međutim Verona u rukama drži ključ cijele priče.

Ugovor je do kraja sezone, Kalinić stoga Veronu može napustiti samo sporazumnim raskidom. Pogodak Bologni sigurno mu neće pogurati namjeru povratka, a u prilog mu ne ide ni činjenica da će Simeone propustiti sljedeću utakmicu s Juventusom u Torinu. Međutim, ima još jeden interesantni detalj, jer dva su tjedna stanke pred Talijanima, prvenstvo se nastavlja početkom veljače.

image
FRANCESCO SCACCIANOCE Nurphoto Via Afp

Hoće li Kalinić prvog vikenda u veljači zaigrati u Velikoj Gorici ili Torinu? S Hajdukom protiv Gorice ili s Veronom protiv bivšeg kluba svog trenera Igora Tudora? Zasada sve stoji kao i prije, ali možda bi uistinu stanka u prvenstvu mogla biti presudno razdbolje za rastanak Kalinića sa Serie A. Pronađe li Verona nekog zanimljivog napadača, sigurno bi Kaliniću otvorili vrata povratka, jer trenutno je Kalinić igrač kojeg Verona treba.

Ta činjenica je najveća prepreka za povratak Kalinića na Poljud. Uostalom, za Veronu je u petak zabio pogodak, a u prošlom kolu asistirao premda redovito ulazi u samom finišu utakmice.

- Dva mjeseca nisam igrao zbog ozljede, sretan sam zbog pogotka, ali još više radi našeg pristupa. Bili smo živi cijelu utakmicu, od početka do kraja. Igramo s velikim voljnim momentom, željom za pobjedom. U svakoj utakmici hoćemo pružiti maksimum i pobijediti. Zaslužili smo i protiv Bologne pobjedu, jer smo cijelu utakmicu imali takav pristup – kazao je Kalinić za talijanske medije.

U Hajduku čekaju Kalinića, strpljivi su, ali jasno je da nema drugog puta. Mercato u HNL-u traje do 15. veljače, do tada se može dovesti igrača. Prošle godine Hajduk je sredinom veljače angažirao Livaju, a ove godine pokušava Kalinića. Vremena još uvijek ima, ali Verona je gazda situacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 10:32