GORAN MEHKEK/Cropix
VELIKA ANKETA

Tko će biti prvak, Hajduk ili Dinamo? Boban: ‘Nemojte me u to uvlačiti.‘ Asanović: ‘Hajduk, ako bude pametan‘

Neki su odgovorili kao iz puške, a bivši kapetan Vatrenih je jedini otklonio odgovor
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 30. kolovoz 2023. 09:33

Prošao je finale Plazma Sportskih igara mladih 2923., tom događaju svjedočili su, bilo kao veleposlanici Igara, bilo kao sudionici spektakla, veterani hrvatskog nogometa, uglavnom "vatreni", koje smo propitivali o aktualnom prvenstvu Super sport HNL-u, sa središnjom temom: prvak Dinamo, Hajduk ili…

Neki su odgovorili kao iz puške, pojedinci su zatražili da se pričekaju rezultati tek minulog kola, Zvonimir Boban bio je jedini koji je otklonio odgovor, rekao je "Rejo, nemoj me uvlačiti u to, daj da prođe prvi dio, sve će tada biti barem malo jasnije". Rado je rekao kako je uživao u padelu, u igri s Nasserom Al-Khelaifijem, koji je "sjajan igrač, dok sam ja u tom sportu početnik".

Kao posebni sudionik, Aleksander Čeferin, predsjednik Uefe, također je zadržao neutralno stajalište, premda se zna da je od djetinjstva navijač splitskog kluba. On je najprije notirao kako je "šteta to da Hajduk nikako ne prolazi u Europi", pa je rekao da zbog njegova položaja "ipak nije red opredjeljivati se, davati jednom klubu ulogu favorita". Prema njegovom mišljenju, najvažnije je da je "hrvatska liga narasla, ojačala, iz godine u godinu sve je neizvjesnija".

Darijo Srna: A što mogu kazati nego da bih volio doživjeti, premda samo kao veteran Hajduka, da moj klub bude prvak. Sada je velika prilika. Nije mi drago da smo eliminirani s europske scene, iako, izgleda da to na kraju i nije loše u odnosu na prvenstvo. Jer Dinamo će trajati u Europi… Bitna je maksimalna koncentracija igrača, usmjerenost prema pobjedama, kakvu su dosad pokazali. Dakle, mora se igrati bez kalkulacija…

Aljoša Asanović: Dug je put do kraja prvenstva. Ne zaboravimo da imamo zimsku stanku, kada se momčadi mogu osvježiti i pojačati. Prednost Hajduka, kako bodovna, tako ona faktična, po svim elementima nadmetanja nije zanemariva. Ako na Poljudu budu pametni, ovu prednost neće ispustiti.

Mario Stanić: Još je daleko kraj prvenstva, trenutačna pozicija ne znači mnogo, osim što grije dušu navijača Hajduka i zabrinjava one iz tabora Bad Blue Boysa. U ovom trenutku bitno je to da je Hajduk narastao, dok Dinamo ima problema.

Predrag Mijatović: Teško pitanje za mene, trebao bih biti bolje informiran. Jasno je da svi imaju ambicije, rekao bih, i iluzije. Znam da Dinamo drži neviđenu seriju naslova, znači da imaju iskustva. S druge strane, Hajduk isto tako, to znam, ima dugi niz bez titule. Dakle, za "bijele" je to mučna situacija. Ne bih se odlučivao, premda se može zaključiti na čijoj su strani moje simpatije. No, u jedno sam siguran, a to je da je hrvatska liga jača, kvalitetnija, ujednačenija od svih iz bivše države.

Mehmed Baždarević: Pratim stanje u hrvatskom nogometu, držim kao da je to i moj dio posla. Svi vjeruju da će to biti žestoko nadmetanje, jer klubovi su čvršći, dobro konsolidirani. U najtežoj poziciji je, kao i uvijek, novajlija, a to je Rudeš, koji vodi Robert Prosinečki, i kojem od svega srca želim uspjeh u borbi za opstanak. Moj favorit je ipak Dinamo, iako je bodovna prednost Hajduka značajna, ali i nadoknadiva. Znam, Hajduk je dobio derbi u Zagrebu, no tako može i Dinamo u Splitu… U toj priči značajno je da su drugi ojačali, mislim na Rijeku i Osijek.

Boris Živković: Može se kazati da ovaj ili onaj ima prednost, to pokazuje tablica. Ali u ovoj fazi proglasiti favorita, ipak je gatanje. Ne bih se odvažio dati prednost Dinamu ili Hajduku, jer u tom njihovom nadmetanju veliku ulogu imaju drugi, u prvom redu Rijeka i Osijek. Bit će to grčevita borba, ulozi su veliki, takvi da mnogi nisu još ni svjesni koliki benefit donosi nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. Hajduk se dobro stabilizirao, njihova pobjeda u Maksimiru ima veliku težinu. No, još se igraju tri derbija, tu se stječe prednost, koja može biti nenadoknadiva.

Mate Bilić: Hajduk djeluje jako dobro, pozitivno, igraju na rezultat, i to je vrlo važno. Ovih pet uzastopnih pobjeda donosi sigurnost, samopouzdanje…Hajduk ima veliku forcu od svojih navijača, vidjeli ste kako ih prate. Ove smjene trenera donose impulse, kako za Dinamo, tako i za Rijeku. Neosporno je da je Dinamo ostao bez važna tri igrača, ali to se tijekom serije utakmica može nadoknaditi, oni imaju široku klupu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 06:08