DAMIR KRAJAC Cropix
JUNIORSKA LIGA PRVAKA

Tko to prijeti mladom Hajduku? Za Dinamo su bili kobni, a moglo bi vas iznenaditi koliko vrijede

Nakon Rome i Juventusa, postali su treći talijanski klub koji je dogurao među četiri najbolje momčadi
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 16. ožujak 2023. 13:07

Snovi postaju realnost i nastavljaju se u taboru juniora Milana koji će 21. travnja u Nyonu igrati protiv Hajduka na Final Fouru Lige prvaka za mlade. Rossoneri su pogocima Stalmacha i El Hilalija s 2:0 svladali Atletico Madrid u četvrtfinalu i nastavili svoje putovanje.Novim trijumfom stigli su do brojke od šest pobjeda, dva remija, 15 postignutih i pet primljenih pogodaka ove sezone u ovom natjecanju. Da su tvrd orah pokazali su još u grupnoj fazi gdje su u skupini E završili kao prva momčad s 14 bodova, a u tom su pohodu dva puta srušili i zagrebački Dinamo.

image

Victor Ehuwa Eletu, Gabriele Alesi, Gabriel Rukavina.

DAMIR KRAJAC Cropix

Modri su protiv Rossonera igrali u 2. kolu i u gostima su pali ‘bez ispaljenog metka‘ te su pretrpjeli bolan poraz 3:0 bez udarca u okvir. Nešto bolje je momčad Ivana Senzena izgledala u 5. kolu kad su u uzvratu imali 1:1 do 77. minute kad je Alesi poentirao iz kaznenog udarca za slavlje gostiju. Bivši nogometaš Milana i povremeni talijanski reprezentativac Ignazio Abate (36) radi ozbiljan posao na klupi ovih juniora, funkciju koju je preuzeo uoči ove sezone, nakon što je prethodne godine vodio mlađe uzraste Milanove momčadi.

image
VOJKO BASIC Cropix

- U Europi nam dečki uvijek uspijevaju pružiti nevjerojatne emocije - govorio je Abate nakon četvrtfinala. Trener se time referirao na podatak kako su od osnutka ovog natjecanja za juniore (2013./14), samo dva puta talijanski predstavnici dolazili među četiri najbolje momčadi. Bili su to Roma (2015.) i Juventus (2022.), ali niti jedan nije imao sreće dogurati do same završnice.

image

Youns El Hilali

JONATHAN MOSCROP/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Jonathan Moscrop/Zuma Press/Profimedia

Dok Sportingovi juniori vrijede 10,5 milijuna eura, Hajdukovi 1,75, oni od AZ Alkmaara 1,4 milijuna dok su Milanovi vrijedni tek 225.000 eura čime su na dnu ove liste. Talijanska La Gazzetta dello Sport odabrala je neka od velikih imena koja stoje iza njihove utrke na Final Four, počevši od Chake Traoréa (18) koji je bio strijelac protiv Dinama u Milanu. Može igrati na bilo kojem krilu iako je opasniji s lijeve strane, a već ima tri nastupa u Serie A s Parmom za koju je debitirao sa 16 godina. U obrani uz 19-godišnjeg kapetana Andreia Cubisa stoji dvije godine mlađi Jan-Carlo Simić, branič rođen u Njemačkoj koji nastupa za mlađe uzraste Srbije.Dariusz Stalmach (17) proglašen je igračem utakmice protiv Atletica, a Poljak je primjer univerzalnog veznjaka koji utrčava u kazneni prostor iz drugog plana. Ostala imena koja po Gazzetta spominje su su vratar Lapo Nava koji nije primio gol u posljednje četiri utakmice, lijevi bek Andrea Bozzolan, veznjak Kevin Zeroli i napadač Youns El Hilali.

Linker
27. travanj 2024 01:52