JOISKO PONOS Cropix
INVAZIJA NA ZAGREB

Torcida iz ‘bilog vlaka‘ poručuje: Evo transparenta! Kad ga večeras razvijemo na jugu, svi će ga vidjeti

Vlak s oko 600 pripadnika navijačke skupine Hajduka trebao bi u Zagreb stići oko 18 sati.
Piše: Sandra Barčot, Slobodna DalmacijaObjavljeno: 09. srpanj 2022. 14:25

Preko 500 navijača Hajduka, točno u 9.51 sati krenuli su "Bilim vlakom" iz Splita za Zagreb, na večerašnju, subotnju utakmicu u 20 sati na Maksimiru kada starta prvi ogled nogometnog Super kupa između Dinama i Hajduka.

Putovanja pripadnika Torcide, koji su redom odjeveni u bijele majice s natpisom "Sloboda navijačima", uz obvezne šalove Hajduka, po planu će trajati osam sati, a put metropole idu u osam vagona, piše Slobodna Dalmacija.

image
JOSKO PONOS Cropix

image
JOSKO PONOS Cropix

image

Navijačka atmosfera sa splitskog željezničkog kolodvora

JOSKO PONOS Cropix

- Došao sam ispratit ovu mladost, zaželit im sretan put, sritan povratak doma i da nam se vrate s peharom! - koncizan je Ivan Balint, 65-godišnjak koji je od 1968. godine navijač omiljenog nam Hajduka, svakodnevno je na treningu "bilih", redovit je na domaćim susretima, a kao mladić je bio i na svim gostovanjima.

Sad su "stisle" godine, pa je s pomlatkom i s obveznim šalom oko vrata, zastavom u ruci, došao na ispraćaj omladine koja je preuzela navijačku ulogu od starije generacije.

- Triba ih ispratit i zaželit dobru utakmicu - dodaje još jedna nogometno-trenerska legenda Stipe Valenta, pozdravljajući navijače.

A sam ukrcaj navijača u vagone tekao je po klasičnom protokolu – pregled mladića od strane policijskih snaga, provjera ima li nedozvoljenih "alatki"...

image
JOSKO PONOS Cropix

image
JOSKO PONOS Cropix

image
JOSKO PONOS Cropix

- Vodu uzmite, tribat će vam do Zagreba, vruće je... - čulo se među mladićima dok su im pripadnici interventne policije PU splitsko-dalmatinske pretresali torbe, ruksake, kesice sa pićem, pivom, vinom, vodom, skidalo se čarape, patike,...

I problema nije bilo, sve je teklo kao podmazano, pod budnom paskom vođe navijača Stipe Lekića. Nije doduše bio raspoložen za izjave, no od navijača doznajemo kako je cijena ovog puta do Zagreba 260 kuna, a zadnji put se ovako, "Bilim vlakom" putovalo na derbi prije sedam godine, one 2015. godine i to 12. srpnja.

Tada ih je bilo nešto više, oko 600 "torcidaša".

image
JOSKO PONOS Cropix

image
JOSKO PONOS Cropix

image
JOSKO PONOS Cropix

- Evo transparenta, no ne snimajte šta piše! Vidit ćete večeras na maksimirskim tribinama, na njihovom jugu kada ga razvijemo – zbori nam grupa mladića koja su pred policijom trebali cjelokupan transparent razviti, pokazati tkaninu, natpis, držače transparenta, sve se moralo pregledati...

I onda je pod zvukom sirene, točno u 9.51 sat lokomotiva "povukla" osam vagona s navijačima prema odredištu gdje bi trebali biti u 18 sati, te direktno uz pratnju interventne policije stići do stadiona Maksimir.

Gdje će pod egidom "Kontra mraku - kontra sili" glasnim navijanjem, tijekom cijele utakmice, bodriti svoje "bile"...

Sada i sa dopuštenim navijačkim transparentima!

Linker
16. travanj 2024 00:10