Torcida je na transparentima jasno dala do znanja što misli o policijskom postupanju

 JAKOV PRKIC Cropix
ŽESTOKE PORUKE

Torcida nastavlja svoj ‘rat‘ s policijom, u Splitu osvanulo više transparenata: ‘Agresivne, nepismene glave...‘

Uoči derbija s Rijekom u Splitu su osvanuli transparenti usmjereni protiv policije
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. svibanj 2022. 16:11

Na velikogoričkom Županijskom sudu je određen jednomjesečni istražni zatvor za 42 navijača Hajduka koji su pred suca dovedeni pod sumnjom da su izazvali nerede i sukobili se s policijom na odmorištu Desinec na autocesti A1 nakon derbija Hajduka i Dinama u Zagrebu. Pritvor je pripadnicima Torcide određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Među pritvorenima je 31 punoljetan muškarac i 11 mlađih punoljetnika koji su u skupini od 250 do 300 navijača zaustavili promet na A1 i krenuli trčati prema benzinskoj postaji gdje su se sukobili s policijom. Navijače se tereti da su na policajce bacali pirotehnička sredstva, boce, prometne znakove, kamenje, prometne znakove, požarne aparate i sve ostalo što im se našlo pod rukom.

Prema policijskom izvješću, ozlijeđeno je 20 policajaca i 14 navijača od kojih su četvorica i propucana nakon što je policija upotrijebila vatreno oružje. Uz to, oštećena su i četiri policijska vozila i inventar benzinske postaje. Još uvijek traje istraga kako je do nereda došlo i tko je zapravo kriv za njihov početak, a Torcida je ustrajna u svojem isticanju policijske krivnje.

Osim što su najavili misu za uhićene navijače, u Splitu su se pojavili i transparenti s porukama upućenim policiji. Fotografije spomenutih transparenata su osvanule na stranici Torcida 1950 na Facebooku, a navijači nisu štedjeli organe reda. U Sirobuji su ih nazvali nepismenima i agresivnima.

"Agresivne, nepismene glave, pucaju u živote mlade", stoji na transparentu obješenom na nadvožnjaku, dok nedaleko od Kluba navijača piše: "Policijska brutalnost, hrvatska realnost."

I dok se u većini medija spominje da je propucano četiri navijača, Torcida tvrdi da je stvarni broj žrtava sedam.

"7 propucanih navijača od strane Mamićevih plavih igrača", piše na još jednom transparentu kojim Torcida jasno daje do znanja što misli o cijelom događaju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 04:15