GORAN MEHKEK Cropix
ATMOSFERA U GORICI

FOTO: Totalna dominacija ST-navijača! Kad je Livaja zabio stadion je eruptirao, a sve je gledala i Iris

Oko 4 tisuće ljudi na tribinama, a niti jedan jedini incident u dosta hektičnoj utakmici.
Piše: Toni RoićObjavljeno: 15. listopad 2022. 21:53

Već je pun autobus broj 268, koji sa zagrebačkog glavnog kolodvora vozi za Veliku Goricu, a koji se na svakoj sljedećoj stanici i dodatno punio, dao naznačiti što se sprema na tribinama stadiona u prijestolnici Turopolja. Studenti svih naglasaka, a najviše splitskog, stalno su pogledavali na mobitele, koji navigiraju koliko je ostalo do stadiona. Bilo je s njima i nekoliko djevojaka, ali u nekim davnim vremenima, prije skoro 30 godina, u one dvije sezone dok je prvu ligu igrao velikogorički Radnik, u ovom istom autobusu začula bi se i pjesma sada već stare zagrebačke, zadarske i splitske Torcide.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Danas su neka druga vremena, po nalogu domaćina, navijači Hajduka nisu na glavnu tribinu smjeli ući s klupskim obilježjima, ali grla i dlanove nisu morali štedjeti, kao i onih tisuću pozicioniranih na istočnoj tribini. S dva bubnja i nekoliko zastava uzvraćalo je pedesetak najvatrenijih domaćih fanova. Imaju oni dva imena ili grupe, Šljakeri podsjećaju na bivše ime kluba i Good boys, koji su se pojavili 2018. kada je nakon 24 godine čekanja Velika Gorica opet dobila prvoligaša.

image
GORAN MEHKEK Cropix

I što je najuzornije za izdvojiti, sve je danas navečer na tribinama u turopoljskoj prijestolnici bilo bez incidenata. Oko 4000 gledatelja, dominacija Hajdukovih pristaša, ali svi jedni pokraj drugih i svatko za svoje. I nakon Hajdukovog gola za pobjedu u zadnjoj sekundi, ludilo svih kojima je Hajduk na srcu...

Dodajmo da je pobjedu Hajduka i pogodak njenog voljenog s tribine ispratila i Iris Livaja... Bit će u kući opet mnogo razloga za sreću i zadovoljstvo.

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 12:02