BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
JASNA ŽELJA

Totalna ofenziva navijača Hajduka, oni su već pronašli novog trenera: ‘Split te treba; Vrime je!‘

Navijači splitskog kluba su nestrpljivi. Traže, kopaju, zovu...
Piše: SN, SDObjavljeno: 10. travanj 2024. 10:52

Dok Hajdukov Nadzorni odbor svečano ne predstavi svoje veliko otkriće, nasljednika Lukše Jakobušića na čelu upravnog odbora, pitanje trenera je apsurdno. Možda je u tim okolnostima i Jure Ivanković, ‘Erasmus trener‘, i najbolje rješenje. Iz pogona, a bez velikih pretenzija, piše Slobodna Dalmacija.

No, navijači splitskog kluba su nestrpljivi traže, kopaju, zovu... Zatrpali su tako i Instagram profil bivšeg trenera ‘bijeli‘ kojega mnogi nisu nikad prežalili.

- Ajde Valdase, vrati se - jedna je od mnogih poruka na ‘zidu‘ Valdasa Dambrauskasa.

- Vrime je - pišu neki navijači, dok drugi dobacuju - Split i Dalmacija te trebaju.

Hajduk je u rujnu 2022. na svojoj službenoj stranici objavio kako Valdas Dambrauskas više nije trener Hajduka. Podsjetimo, u posljednjem kolu Hajduk je tada remizirao na Šubićevcu, a gol je postigao njegov igrač na posudbi u Šibeniku U 97. minuti.

- Gospodin Valdas Dambrauskas od danas više nije trener prve momčadi HNK Hajduk. Sa sada već bivšim trenerom Bijelih, nakon obavljenog razgovora, dogovoren je sporazumni raskid suradnje. S njim odlaze i njegovi pomoćnici Marius Skinderis i Justinas Gasiunas - objavio je Hajduk 12. rujna 2022. godine.

Poraz od Šibenika nije bio razlog, već samo povod za nego u smjenu, zamjeralo mu se da nije razvio igru, da ovisi o Marku Livaji, da ne daje šansu mladima... Svoju je prvu šansu tada dobio Mislav Karoglan.

Dambrauskas je vodio OFI Kretu do prosinca 2023., a prije mjesec je dana sjeo na klupu Omonije! Litavac će klupu ciparskog velikana preuzeti od početka sljedeće sezone, a s novim poslodavcem potpisao je ugovor do kraja sezone 25./26.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 14:15