TONY ASHBY Afp
VELIKA NAJAVA

Trener Hajduka možda stiže s druge strane svijeta, Bijeli su ga već nekoliko puta pokušali dovesti na Poljud?

Trener Victoryja je poručio kako očekuje da će svoju budućnost riješiti u roku od dva tjedna
Piše: SNObjavljeno: 31. svibanj 2024. 11:14

U jednom trenutku izgledalo je kako ove godine ništa ne može zaustaviti Hajduk na putu do naslova prvaka, a onda je uslijedio strahoviti pad. Prvo je u proljetnom dijelu stigao razlaz s trenerom Mislavom Karoglanom kojeg je na klupi naslijedio Jure Ivanković, a čitava priča rezultirala je trećim mjestom po završetku sezone. U klub s Poljuda došao je u međuvremenu i novi predsjednik Ivan Bilić, dok je Nikola Kalinić preuzeo funkciju sportskog direktora kluba. Sada dvojac zajedničkim snagama pokušava pronaći najbolje moguće rješenje za klupu Bijelih i trenera koji bi poveo momčad u iduću sezonu.

Ako je za vjerovati australskom FTBL-u, jedan od kandidata je i Anthony Popović, bivši branič koji je upisao 59 nastupa za reprezentaciju Australije. Popović inače ima i hrvatsko državljanstvo, a u karijeri je nosio dresove Sydney Uniteda, Hiroshime, Crystal Palacea i Al-Arabija, dok je kao trener vodio Western Sydney, Karabükspor, Perth Glory, Xanthi i Melbourne City.

Ranije spomenuti portal tvrdi kako Popović trenutačno u Melbourneu zarađuje oko 800 tisuća eura, ali klub će od njega tražiti da uskoro pristane na drastično smanjenje prema kojem bi u budućnosti mogao imati oko 300 tisuća eura po sezoni.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Australci navode kako niti eventualna Hajdukova ponuda ne bi bila niti blizu njegovom trenutačnom ugovoru, ali nije sve u novcu. Voditi klub kao što je Hajduk bila bi velika čast i izazov za trenera koji ima hrvatske korijene. Navodno je Hajduk već u nekoliko navrata iskazao interes za dovođenje Popovića, ali bez uspjeha. Bilo je to 2015. i 2021. godine.

Trener Victoryja je također poručio kako očekuje da će svoju budućnost riješiti u roku od dva tjedna, a očekuje se da će Kalinić uskoro i njim obaviti razgovor. Ukoliko Popović odbije potencijalni posao na Poljudu, očekuje se da će ostati u Victoryju pod smanjenim uvjetima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
31. svibanj 2024 11:23