Momčad Mladosti igra u trećem rangu HR nogometa

HRABRI REDSI

Trener momčadi koja je silno namučila šampionski Dinamo: ‘Volimo Hajduk, ali možemo ga pobijediti!‘

U niželigašu žive za ovu utakmicu i u nju ne ulaze s foto aparatom kako bi se slikali s igračima Hajduka
Piše: Damir ŽupanObjavljeno: 08. studeni 2022. 07:22

Sad je sasvim sigurno kako Bjelovar više nije rukometni, nego je postao nogometni grad. Osim što su u kratkom roku sagrađena dva nova stadiona, NK Bjelovar i Mladost iz Ždralova postali su nogometni drugoligaši koji u toj elitnoj ligi igraju značajnu ulogu.

Osim toga, grad Bjelovar će u roku od samo dva dana u službenim utakmicama ugostiti dva prvoligaša. Mladost će u utorak u osmini finala Kupa odmjeriti snage sa Hajdukom, dok će Bjelovar u srijedu biti domaćin Lokomotivi. Obje ove utakmice pobudile su ogromnu pažnju sportskih zaljubljenika iz šire okolice, koji će u velikom broju okupirati novi bjelovarski Gradski stadion, na kojem se igraju obje ove utakmice.

Iako utakmica Bjelovara s Lokomotivom ima veliki značaj, susret Mladosti i Hajduka proglašen je praznikom nogometa u Bjelovaru. Grad neće kao za neke druge praznike biti okićen zastavama, lampionima, šarenom rasvjetom, međutim, već tjednima na svakom gradskom ćošku govori se o dolasku Hajduka, o Livaji, o Biuku, o veličini splitskog giganta, ali i o tome može li Mladost nauditi Hajduku i može li napraviti senzaciju svemirskih razmjera.

To pitanje najviše brine ogromni broj Hajdukovih navijača koji su, premda to ne priznaju, pomalo zabrinuti kad se povede riječ o ishodu utakmice. Naime, Mladosti ovo nije prvi put kako će igrati povijesnu utakmicu koja ima predznak ‘praznika nogometa‘. Naime, u studenom 2017. godine Redsi su isto tako u osmini finala kupa na svom Brdu ugostili šampionsku momčad Dinama protiv koje su pogotkom Ivana Starčevića na poluvremenu vodili s 1:0 i koju su u samoj završnici izgubili rezultatom 1:3.

Imao je tada sudac Bebek priliku da pri rezultatu 1:2 dosudi penal za Mladost, no nije imao ni dovoljno hrabrosti, a ni dovoljno elemenata da pokaže na bijelu točku. Upravo zbog toga opravdano se nameće pitanje – može li Mladost zagorčati život Hajduku?

image

Redsi već iduće sezone žele ući u viši rang

U svakom slučaju može, jer nogomet je takva igra u kojoj bolja momčad ne mora uvijek pobijediti. Tako ni Hajduk u Bjelovaru ne može očekivati sigurnu pobjedu samo zato jer ima sjajnu momčad koja juri za titulom prvaka Hrvatske. Prije svega jer Mladost živi za ovu utakmicu i u nju ne ulazi s foto aparatom kako bi se slikala s igračima Hajduka. Osim toga, Mladost nema ni bijelu zastavu, za što ima sasvim opravdane razloge.

Naime, Redsi s bjelovarskog Brda su drugoligaši, oni su momčad iz vrha ljestvice druge lige koja namjerava slijedeće godine igrati u prvoligaškom društvu. Pored toga, Mladost ima snažnu momčad koju krasi zajedništvo, ozbiljnost i to što je uređeni klub sa Renatom Radićem na čelu, na čemu mu mnogi puno bolje rangirani klubovi u Hrvatskoj mogu pozavidjeti. Ukoliko će nogometaši Hajduka samo malo podcijeniti Mladost, ukoliko odigraju samo malo komotnije i ukoliko su još na Poljudu upisali prolaz u četvrtfinale, onda im se ne piše dobro.

Igra je jedno, a ljubav je sasvim nešto drugo. Tako i Mladost iznimno cijeni i respektira Hajduk prema kojem gaji veliku nogometnu ljubav, ali i kojem zbog te ljubavi neće dopustiti da se bez znoja prošeta u sljedeće kolo Kupa. To nam je potvrdio i trener Tihomir Bradić, koji vjeruje u svoju momčad koja će igrati bez pritiska i opterećenja, što neće biti slučaj kod Hajduka, kojeg će imati imperativ pobjede.

image

Trener Tihomir Bradić

- Prije svega, ovo nije revijalna, a ni prijateljska utakmica. Mi volimo i cijenimo Hajduk, ali isto tako u utakmicu ulazimo s nadom da možemo proći. Ovo izgleda malo prepotentno, ali ako se tako ne postavimo, onda bolje da ni ne igramo. Nakon nešto lošijeg starta, prebrodili smo krizu rezultata i vratilo nam se samopouzdanje. Atmosfera u svlačionici je sjajna. Svi su, osim ozlijeđenog Colarića koji je već nekoliko tjedana izvan trenažnog procesa, zdravi i svi naši igrači jedna čekaju da utakmica krene. Normalno, u utakmici s Hajdukom nismo u ulozi favorita, ali očekuje se nekoliko tisuća navijača i sjajna atmosfera na Gradskom stadionu koja će unijeti dodatnu snagu i motivaciju u našu momčad. Spremni smo i raspoloženi odigrati nadahnutu utakmicu koja će zadovoljiti navijače, koja će ostati upamćena po našoj igri i našem prolasku u četvrtfinale Kupa – najavio je trener Bradić.

Linker
27. travanj 2024 04:49