TOM DUBRAVEC Cropix
SLAŽE SE MOMČAD

Trojac je već sletio na Poljud, ali bit će još pojačanja: Hajduk lovi desno krilo, čeka se i odgovor iz Njemačke

Još se samo čeka konačni dogovor Augsburga i Hajduka o modelu posudbe
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 05. siječanj 2024. 22:16

Kleinheisler, Prpić i Nikola Kalinić trojica su novih igrača na Poljudu u odnosu na jesenski dio sezone, a sportski direktor Nikoličius po našim saznanjima čeka još dvojicu. Jedan je lijevi bek o kojem se već dugo priča i koji bi trebao najprije zamijeniti Dialla dok je ovaj s reprezentacijom na Afričkom kupu nacija, a onda mu i konkurirati za lijevu stranu.

Taj bi bek trebao biti David Čolina (23), još jedan igrač koji je već boravio na Poljudu. Čolina je prije godinu dana u transferu teškom 650.000 eura otišao u Augsburg, ali kako je tamo izvan svih planova, spreman je vratiti se na Poljud.

Nikoličius ga želi vratiti, trener Karoglan ga vidi kao igrača koji može pomoći, pa je stoga logično vjerovati da će se Čolina uskoro priključiti momčadi, odnosno još se samo čeka konačni dogovor Augsburga i Hajduka o modelu posudbe.

Čolina poznaje Hajduk, poznaje ligu, spreman je i zdrav, te željan novu prilike koju u Njemačkoj neće dočekati. Naravno da i Hajduk dobro poznaje Čolinu. Po svemu se uklapa u profil pojačanja kakve je Nikoličius odredio ove zime dovesti, jer na Poljudu se ne žele "kockati" dovodeći igrače koji ne poznaju ni HNL, ni Hajduk. Nikad ne znaš kako će se uklopiti...

image
JOSKO PONOS Cropix

Nakon što se Čolina realizira, ostat će otvoreno pitanje samo još jednog pojačanja, koje bi trebalo konkurirati Emiru Sahitiju na - desnom krilu. Ni Sahiti kao dešnjak nije pravo desno krilo, ali na toj se poziciji odlično snalazi. Problemi dolaze kad Sahitija nema, ili kad ga eventualno treba zamijeniti u posljednjih 20-tak minuta utakmice. Kod Karoglana je Benrahou bio taj koji bi ga mijenjao, ali Marokanac nije krilo, nego klasična desetka. I zato Hajduk već duže vrijeme pomno traži igrača koji bi bio konkurentan Sahitiju.

Napokon, Sahiti uvijek može zaigrati na svojoj prirodnoj poziciji lijevog krila, tako da bi potencijalno pojačanje na desnoj strani napada moglo imati i veliku minutažu na proljeće. Ako - dakako - pokaže klasu.

Hajdukova usredotočenost na traženje desnog krila nikako ne znači da su na Poljudu odustali od dovođenja Ivana Perišića. Vatreni senator ima širom otvorena vrata, pa taman ne zaigrao do kraja sezone. Samo mora prihvatiti ugovor koji bi ga za Hajduk vezao i u sljedećoj sezoni...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 03:31