Sergej Jakirović

 ANTE CIZMIC Cropix
PLAVI KUT

Tuku se cijelu sezonu, sada Jakirović na Poljudu može izvesti ono o čemu maštaju svi navijači Dinama

Od Dinama se očekuje da bude igrački još bolji nego što je bio u subotu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. travanj 2024. 23:32

Iako je Dinamu prvenstvo zadatak, a Kup bonus, pobjednici uvijek žele dobivati čak i kad se igra “turnir korporacije”, a kamoli državno natjecanje koje otvara i europske perspektive!

Može li se u četvrtom pokušaju pod vodstvom Sergeja Jakirovića osloboditi grča, revidirati taktičke smjernice i konačno zaigrati svoj nogomet ili ćemo gledati još jednu “šahovsku partiju”, koja bi na koncu mogla otići čak i do produžetka, možda i jedanaesteraca?

U subotu su Modri ponudili tri moćne slike - izlazak na teren u dresovima Građanskog iz 1923. godine kao poruku snage tradicije, ne samo kluba nego i hrvatskog nogometa, majstorski gol Brune Petkovića te slavlje momčadi i navijača u domu najljućeg suparnika. Pojedini igrači dobili su bolje, drugi lošije recenzije za izvedbu, ali samo ta tri kadra iz Dinamove produkcije bila su vrhunska.

image

Sergej Jakirović

ANTE CIZMIC Cropix

Modri su od posljednjih pet kupova osvojili jedan 2021. godine u Velikoj Gorici pobjedom nad Istrom 1961, to im je već odavno treće po važnosti “bojište”. No, ove godine, kad bi se poklopili neki rezultati u drugim natjecanjima, mogu s Rabuzinovim Suncem u rukama čak izravno ući u skupinu Europske lige, a svakako bi imali šansu za njezine kvalifikacije ne budu li prvaci. Svejedno, pritisak je nešto manji nego uoči prvenstvenog sraza i zato se mnogi pitaju možemo li očekivati slobodniju igru gostiju, lepršaviju i hrabriju, čija krila neće 70-80 posto misliti na obranu, a daleko manje na napad, ili je naprosto Jakirovićev habitus takav da će pod njim Modri protiv rivala koje posebno respektiraju uvijek biti reaktivna momčad, kojoj nije primaran plan nametnuti se, već biti strpljiv i nastojati iskoristiti pogreške protivnika?

Ako se s nekim tučeš cijelu sezonu, od prvog kola kad te je dobio preokretom na tvojem terenu, a sad ga imaš šansu tuširati na oba polja u njegovoj kući, to bi bio trijumf nad najvećim suparnikom o kakvom svi navijači maštaju. Od Dinama se očekuje da bude igrački još bolji nego što je bio u subotu i vrati se kući sa štitom. Nema što kalkulirati. U psihološkoj je prednosti, igrački skoro kompletan, pravi je to izazov za prave igrače.



POGLEDAJTE NOVU VAR SOBU:

Linker
23. srpanj 2024 07:29