Hajduk je teško poražen uoči Superkupa s Dinamom

 BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
NEUGODNO POSLIJEPODNE

Tužno izdanje Bijelih u generalki za derbi s Dinamom, Hajduk teško poražen od totalno dominantnog Genta

Nismo Hajduk gledali u tako podređenoj ulozi do sada s Dambrauskasom na klupi
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. srpanj 2022. 20:37

HAJDUK – GENT 0:3 (Cuypers 29', Bruno 43', 49')

FRIEDBERG – Igralište sportskog centra. Gledatelja 800: Sudac: Thomas Paier (Austrija).

HAJDUK (4-1-3-2): L.Kalinić – Mikanović, Borevković (od 69. Dimitrov), Elez (od 80. Simić), Melnjak – Fossati – Grgić (od 64. Vuković), Krovinović, Sahiti (od 64. Biuk) – Livaja, N.Kalinić (od 76. Mlakar). TRENER: Valdas Dambrauskas.

GENT (3-4-1-2): Roef (od 80. De Schrevel) - Okumu (od 74. Marreh), Godeau (od 69. Ngadeu), Lagae (od 46. Fortuna) – Samoise, Odjidja (od 74. Owusu), Hjulsager (od 67. Lemajić), Castro-Montes (od 74. Van Hauter) – Kums (od 74. Fofana) - Cuypers (od 74. De Ridder), Bruno (od 74. I.Salah). TRENER: Hein Vanhaezebrouck.


Neugodno poslijepodne za Hajduk u Friedbergu i drugi poraz u trećoj utakmici ljetnih priprema. Ujutro su se hajdukovci dobro zabavljali na potpisu ugovora Lovre Kalinića, a poslijepodne su nazočili "nogometnom partyu" Genta.

Dambrauskas je od starta na travnjak poslao nominalno najbolji sastav, trebala je to biti generalka za Superkup, kruna priprema u Austriji, ali potpuno su nadigrani Bijeli u prvih 45 minuta, a na kraju i uvjerljivo poraženi. Nismo Hajduk gledali u tako podređenoj ulozi do sada s Dambrauskasom na klupi.

Gent je dominirao u prvom dijelu, a Hajduk je bio nemoćniji nego li u prvom poluvremenu protiv Cluja na startu priprema. Bez pravog udarca prema suparničkim vratima, sa propusnom sredinom i nizom protivničkih prigoda pred svojim vratima. Dobro je prvih 45 minuta i završilo sa dva pogotka zaostatka, jer realno, mogla je razlika biti i veća. U 21. minuti zabilježili smo dvije velike obrane Lovre Kalinića. Prvo je Cuypers izmakao pozornosti stopera, uvukao se u sredinu obrane Bijelih gdje je primio okomitu loptu, otišao korak prema Kaliniću, ali njegov udarac sa 12 metara kapetan je nogom obranio. U nastavku akcije ponovno je zaprijetio Gent, šutirao je Bruno, ali opet je Kalinić na mjestu.

Iz kornera su ponovno opasni Belgijci, međutim Okumu je sa pet metara šutirao preko vrata. U 29. minuti dugo je Gent kombinirao, od sredine terena lagano su Belgijci bez bloka i agresivnog dvoboja, kroz više od 15 dodira, dovukli loptu do lijeve strane. Castro Montes je uposlio Hjulsagera koji je u kaznenom prostoru povratnu ostavio za Huga Cuypersa, a napadač Genta plasirano i precizno sa 12 metara pogodio lijevi donji kut Kalinićeve mreže.

Tri minute kasnije Elez je spasio Bijele od drugog pogotka. Danac Hjulsager iz poluvoleja je zahvatio loptu na 10-ak metara, nemoćan bi bio Kalinić da nije Elez postavio nogu i odbio loptu u korner. U 37. minuti "zicer" je promašio Cuypers kojem je Samoise servirao loptu na pet metara, ali glavom je plava "jedanaestica" poslala loptu pored lijeve vratnice. Dvaput su se Bijeli obranili, treći put nisu. Opet akcija s puno dodira, s lijeve strane preko sredine do desnog boka i opet povratna u kazneni prostor. Zvuči nestvarno da nitko od Bijelih na tom putu nije dotakao loptu koju je Gianni Bruno sa 10 metara, okružen sa tri igrača Hajduka, poslao u desni donji kut za 0:2.

Kako je završilo prvo, nastavilo se u drugom. Nakon samo četiri minute Gent je poveo 3:0, Castro Montes je poslao Kumsa na lijevu stranu, ovaj ubacio na peterac gdje je Bruno viši od Eleza i glavom je loptu poslao u mrežu. Hajduk je iz prvog udarca prema vratima poslao loptu iza leđa Roefa, ali pogodak Mikanovića u 63. minuti poništen je zbog zaleđa. Puno izmjena Genta do kraja je izbalansiralo utakmicu, ali bez promjene rezulata. Tužno izdanje Bijelih u pretposljednjoj pripremnoj utakmici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:57