VOJKO BASIC Cropix
AUTOR KULTNE KRILATICE

‘Tvoje riči su naš potpis‘; Poljud se transparentom naklonio preminuloj legendi, pa poslao poruku Boysima

Torcida nije propustila napraviti spektakl na početku utakmice, sjever se pobrinuo za koreografiju
Piše: Slobodna Dalmacija/SNObjavljeno: 30. travanj 2023. 18:40

Kako i priliči derbiju, Torcida nije propustila napraviti spektakl. Na početku utakmice na sjeveru je razvijena velika koreografija, piše Slobodna Dalmacija.

Podignut je veliki lik Borisa Jelovića Uše. Pokojni torcidaš ušao je u legendu među navijačima, a poznat je kao autor udarnog transparenta. Upravo ta poruka bila je izvješena ispod njegove slike: Hajduk živi vječno!

Torcida je u njegovu čast istaknula i poruku:

"Te tvoje tri jedinstvene riči ostale su ka potpis onoga što jesmo i šta ćemo zauvik biti", pisalo je na raširenom transparentu.

Ušo je preminuo u ožujku ove godine, bio je jedan od ključnih ljudi u obnovi rada grupe i autor još nekih transparenata, poput onoga "Torcida - vaša vira, vaš spas".

"Bio je putokaz brojnim generacijama, a za vječnost nam je ostavio i poklič ‘Hajduk živi vječno‘ kao jedinstveni i neponovljivi sažetak onoga što naš klub i njegovi navijači jesu i što će uvijek biti. Dok je nas, čuvat ćemo uspomene i priče, živjeti tradiciju i prenositi je budućim generacijama. Uz neizmjernu zahvalnost na doprinosu i duboku sućut obitelji, upućujemo ti posljednje zbogom, dragi Ušo!", ovim riječima Torcida se na Facebooku prošlog mjeseca oprostila od Uše.

Nova poruka osvanula je u 36. minuti.

- Sol nam je na koži, Hajduk je u krvi, u Hrvatskoj najveći si bio zadnji ili prvi.

A onda ispod i mali dodatak.

- Ne možete nam posolit, al možete popušit.

Bad Blue Boysi su uzvratili skandiranjem: Tito, partija, Hajdukova armija...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 20:41