VOJKO BASIC Cropix
REAKCIJE NAKON USPJEHA

Tvorac povijesnog uspjeha: ‘Milan nas je stisnuo u početku, ali napravili smo dogovor u svlačionici‘

U finalu ih čeka AZ Alkmaara koji je u drugom polufinalu bio bolji od lisabonskog Sportinga
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 21. travanj 2023. 20:31

Nakon povijesne pobjede Hajduka pred kamere je izašao tvorac ove senzacije, trener juniora Marijan Budimir.

- Mislim da smo bili ‘okej‘, prvih 20 minuta gdje je Milan bio bolji, radio nam je probleme po njihovoj desnoj strani, ali nekako smo uspjeli izdržati do poluvremena. U svlačionici smo dogovorili da ćemo zamijeniti strane Vrciću i Brajkoviću, i u drugom su poluvremenu pokazali što znaju. Paše im kad se malo povučemo, znali smo da Pukštas jako dobro reagira nakon prekida - rekao je Budimir, a onda rekao kakav je dogovor bio za nastavak:

- Bili smo svjesni da ćemo ih morati stisnut visokim pritiskom i natjerati ih na grešku - podvukao je, pa rekao koju riječ o AZ Alkmaaru.

- Naši stručnjaci gledali su njihovu utakmicu, znamo da se radi o ozbiljnoj ekipi i imat ćemo puno posla pripremiti se. Imamo podršku navijača, očekujemo navalu u ponedjeljak, oni su ta snaga koja nas nosi, i veliko im hvala na podršci - zaključio je.

Nakon Budimira izjavu je dao strijelac trećeg pogotka Šimun Hrgović.

- Prvo poluvrijeme jesmo malo slabije izašli, moram priznat. Međutim, nakon pauze snašli smo se i pokazali da smo bolja momčad. Stigli su mi roditelji i prijatelji iz Vukovara koji su putovali 12 sati, mogu im se samo zahvaliti što ih imam. Navijači su nam uvijek vjetar u leđa i znamo da će biti uz nas u ponedjeljak - bile su riječi Hrgovića prije nego li mu se pridružio Rokas Pukšas.

- Odlučio sam biti u pravom trenutku na pravom mjestu. Puo mi je značilo iskustvo iz prve ekipe koje sam stekao kroz nekoliko posljednjih mjeseci. Iskustvo koje mi je Hajduk pružio je nenadoknadivo. Vratio sam se u juniore sa velikim osmjehom, jer imamo kemiju ekipe. Uz to, imamo najbolje navijače na svijetu. Finale? Prvo se moramo dobro odmoriti, onda idemo dalje. Pjesme ? Znam samo onu "Zbog jedne ljubavi", nema pjesama na engleskom za ovakva slavlj - rekao je veznjak Hajduka.

- Mislim da smo malo fizički pali u početku, ali trener nam je dao upute i digli smo se u drugom poluvremenu. Istaknuo bi Roka Brajkovića koji je napravio najveći dio posla i uposlio me na drugoj stativi. Ne mogu još ni razmišljati što nas očekuje u finalu još mi se dojmovi nisu slegli - bile su riječi strijelca prvog pogotka Jere Vrcića.

Linker
18. svibanj 2024 21:41