Marijan Budimir

 Snimio: Miljenko Karačić
‘ODLAZIM ČISTA OBRAZA‘

Tvorac povijesnog uspjeha raskinuo ugovor s Hajdukom i napušta Poljud! Evo što je sve poručio na odlasku

Na Poljudu je bio punih sedam i pol godina, trenirao je i Hajduk 2, bio asistent trenerima prve momčadi...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. veljača 2024. 10:36

Marijan Budimir napustio je Hajduk, trener koji je sa juniorima Bijelih ostvario povijesni uspjeh ulaskom u finale Lige prvaka mladih više nije pod ugovorom sa splitskim klubom. Budimir je na Poljudu bio punih sedam i pol godina, za to vrijeme trenirao je juniore, Hajduk 2, a bio je i asistent kod četiri trenera prve momčadi.

Od Oreščanina, preko Vulića, Kopića do Burića. Budimir je u travnju prošle godine doveo juniore Hajduka do uspjeha kojeg će pamtiti generacije navijača Bijelih, ušao je sa "bilim tićima" u finale najprestižnijeg natjecanja u juniorskoj konkurenciji eliminirajući velikane poput Manchester Citya i Borussie Dortmund.

image
Snimio: Miljenko Karačić

Nakon toga je u srpnju prošle godine otišao u Široki Brijeg odakle se vratio sa posudbe, stavio na raspolaganje u Hajduk, ali na kraju Poljud poslije sedma i pol godina napušta sa raskidom ugovora i kreće u samostalnu karijeru.

Trener kojeg ćemo pamtiti po generaciji 2003/04 kandidirao je i za stratega prve momčadi, ali premda su ga navijači zazivali u toj poziciji, nije dobio šansu. Možda jednom ako se dokaže u drugim klubovima....

Budimir je vijest podijelio na društvenim mrežama, između ostalog napisao je:

- Znati kada treba otići je mudrost. Biti u stanju to uraditi je hrabrost. Odlazak, podignute glave, je dostojanstvo.

Linker
27. travanj 2024 14:54